DO | VERASSEND ANDERS OP DE BBQ

DO | VERASSEND ANDERS OP DE BBQ

Tja, het bbq seizoen is al volop begonnen en menig Nederlands gezin heeft er al een paar bbq’s op zitten. Heerlijk buiten zitten en genieten van het weer én natuurlijk de lekkerste dingen van de bbq. Voor veel nederlanders is de worst, hamburger of sateetje wel het bekendst. Maar er is zoveel meer wat je kunt klaar maken op de bbq dat geen vlees is. Zelf ben ik niet een groot liefhebber van vlees en ben dan ook opzoek gegaan naar 3 lekkere dingen die je ipv vlees op de bbq kunt maken.

Een favoriete groente van mij is wel de courgette. Dus zocht ik een lekker recept waar lig deze overheerlijke groente in zit! Wat dacht je van een groentepakketje? Je kiest je favoriete groenten uit en mixt dit door elkaar. Wat heb je hiervoor nodig?

aluminium  bakje, 1 teen knoflook, 8 el olijfolie, 2 romatomaten, 1 aubergine, 1 courgette en evt een groente naar keuze. Snijd alle groente in plakken en leg deze in het aluminium bakje. Pers de knoflook uit boven het groente pakketje, besprenkel het geheel met wat olijfolie en voilà! Laat het pakketje lekker grillen op de bbq en draai het tussentijds even om. 

Vis op de bbq is ook een aanrader, net als bij de groente maak je hier ook een “pakketje” van. Witte vis en zalm zijn de meeste ideale vissoorten die je kunt gebruiken. Leg een mooi stukje vis in aluminum folie. Snijd een ui in ringen, citroen in plakken en leg deze op de vis. Maak het op smaak met wat peper en zout en besprenkel het met olijfolie. Vouw het pakketje dicht en leg het op de bbq. Om te controleren of de vis al gaar is kun je het pakketje voorzichtig open maken. Dit vis pakketje smaakt heerlijk met de gegrilde groenten!

Wat ook niet kan ontbreken op de bbq is een lekkere salade. Ook hier kun je natuurlijk oneindig in combineren. Ik heb een verfrissende en lekkere (vind ik) uitgezocht. Neem de traditionele salade caprese. Wat heb je hiervoor nodig (2 pers) : 1 mozzarella maxi a 200 gr of 2 bolletjes mozzarella, 3 trostomaten, 1 eetl olijfolie, 1 eetl balsamicoazijn, snufje zwarte peper, 1 eetl pijnboompitten, geroosterd en verse blaadjes basilicum.

Roer de olijfolie en de balsamicoazijn door elkaar. Snijd  dan de mozzarella en de tomaten in plakken en leg ze dakpansgewijs op een bord of schaal. Besprenkel het met de balsamicomengsel en strooi er zwarte peper over. Verdeel de basilicumblaadjes en de pijnboompitten er over en smullen maar!

En steek jij de bbq vandaag ook aan?

www.glitterinc.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 − een =