DO | variëren met meloen
In de zomer houden we allemaal van fruit toch? Er is niets lekkerder dan een lekker vers stukje meloen op een hete zomerdag.. maar we kunnen nog veel meer met deze vrucht. Er zijn natuurlijk ook vele soorten meloenen te koop bij de groenteboer neem de bekende watermeloen, galia meloen, cantaloupe, piel de sapo en de honing meloen. Je kunt meloen in allerlei gerechten gebruiken hoe? Dit lees je vandaag in een nieuwe culinaire DO!
Salade
We kennen allemaal de standaard salade met tomaatjes, ei en paprika maar combineer eens een salade met meloen. Neem deze salade met ham & meloen. De volgende ingrediënten heb je nodig | 100 gram gemengde sla | 1/4 stuk galia meloen | serranoham | mozzarella bolletjes | balsamico crime | peper & zout.
Hoe te maken | Snijd als eerst de meloen in blokjes en scheur vervolgens de serranoham in stukjes. Meng de sla met de balsamico creme en leg hier de stukjes meloen, ham en mozzarella op. Maak het vervolgens op smaak met wat peper en zout en smullen maar!
Meloen als een hapje
Krijg je vandaag bezoek? Zet dan eens een van deze gezonde hapjes met uiteraard meloen in de hoofdrol op tafel. Het eerste hapje is de Meloen-citroenhapje met munt en feta Wat hebben we hiervoor nodig | Blokjes meloen | verse munt | feta | 2-3 citroenen
Neem het sap van 2-3 citroenen en laat er de meloenblokjes een paar uur in garen. Schep af en toe de blokjes om zodat de sap aan alle kanten de meloen in kan. Serveer op een amuselepel met wat vers gesneden munt en feta. Super easy! Zorg er wel voor dat je dit in de ochtend maakt zodat de meloen lekker het citroensap heeft opgenomen.
Meloen met rauwe ham is een klassieker. Het zoute van de ham en het zoete van de meloen gaan perfect samen. Voor dit hapje heb je nodig | meloen | meloenlepeltje | spiesjes | mozzarella | rauwe ham. Maak met het behulp van de meloenlepel bolletjes uit de meloen. Rijg als eerste een stuk ham, mozzarella en dan een bolletje meloen aan de spies. Een feestje op tafel!
Drankje
Als laatste een heerlijk verfrissend drankje ; mousserende sangria met meloen.
Voor een grote kan heb je nodig |
1 galiameloen
1/4 watermeloen
4 appelen type Granny Smith
4 el suikersiroop
50 ml cointreau
750 ml cava of prosecco
750 ml citruslimonade
5 cm gember
3 witte peperkorrels
3 zwarte peperkorrels
4 takjes citroentijm
enkele takjes munt
Hoe te maken | Haal bolletjes uit de meloen en appelen. Leg deze in een kom en overgiet met de suikersiroop, cointreau en spa fruitlimonade. Snijd de gember in kleine blokjes en plet de peperbolletjes. Voeg de kruiden toe en laat, indien mogelijk, 1 nacht rusten, zodat de smaken beter vrijkomen. Voeg bij het serveren de cavia en blaadjes munt toe.