DO | TIPS VOOR HET VERBOUWEN VAN DE BADKAMER

Badkamer verbouwing

DO | TIPS VOOR HET VERBOUWEN VAN DE BADKAMER

Yes, de verbouwing van de badkamer is klaar! Alle nodige accessoires hangen, de lades zijn ingedeeld en we hebben al meerdere keren genoten van de douche. Enorm blij zijn we met hoe de badkamer is geworden: mooi voor het oog én handig in gebruik. De badkamer hebben we bij een bedrijf in Heelweg (Bruggink BV) uitgezocht en door hen laten plaatsen. Er ging een heel proces aan vooraf, voordat we eindelijk een definitieve keuze maakten voor deze badkamer. In de blog geef ik jullie tips voor het uitzoeken en verbouwen van de badkamer!

Inspiratie opdoen

Inspiratie opdoen is misschien wel het allerleukste van het uitzoeken van een badkamer! Een goed excuus om een abonnement af te sluiten op een leuk interieurblad en om uren lang rond te neuzen op Pinterest. Er is gewoon enorm veel keus op het gebied van badkamers, dus is het fijn om een idee te hebben van wat je mooi vindt, voordat je naar een fysieke winkel gaat om daar materialen te voelen. Ga ook vooral niet naar één winkel, maar bezoek er misschien 3 of 4, zodat je lekker veel inspiratie kunt opdoen.

Badkamer wc

Op tijd beginnen

Op tijd beginnen is echt belangrijk! Ik denk dat veel mensen onderschatten hoe druk bedrijven het hebben, maar wij zijn blij dat we in september 2017 begonnen zijn met snuffelen in winkels en avonden gezeten hebben om offertes te laten opstellen. Over offertes gesproken: wanneer je op tijd begint met het uitzoeken van de badkamer, kun je bij diverse bedrijven offertes aanvragen. Voordeel is dat je de offertes kunt vergelijken en afwegingen kunt maken. Kies je voor het bedrijf dat de badkamer het goedkoopst aanbiedt? Kies je voor het bedrijf dat de meest gespecificeerde offerte aanlevert, zodat je niet later voor verrassingen komt te staan?

Maak zelf een schets

Meet van tevoren de badkamer op en maak dan een schets van de badkamer. Zo laat je bij badkamerzaken zien dat je serieus bent, maar zij vinden het ook erg prettig als je laat zien dat je inzicht hebt in de ruimte van de badkamer. Ze kunnen dan vaak direct aan de slag in een tekenprogramma en hoeven geen aparte afspraak te maken om langs te komen om de badkamer te meten. Natuurlijk gebeurt dit wel als je definitief voor een bedrijf kiest, maar zolang het alleen gaat om het aanvragen van offertes, volstaan jullie eigen maten en schets prima.

Badkamer douche

plan voor het licht

Als je de badkamer gaat verbouwen, komt het wel eens voor dat de lampen op een andere plek komen en dat de wastafel op een andere plek komt. Maak een lichtplan: wil je één lamp of kies je voor spotjes? Waar moeten de spotjes komen? Ik ben heel blij met een spotje in de douchehoek, zodat ik goed kan zien of de haren op mijn benen echt weg zijn, haha! Maak jij je meestal op in de badkamer? Houd er dan rekening mee hoe het licht van buiten op de spiegel boven de wastafels valt. Welke lamp(en) wil je graag boven de spiegel? Dit kun je ook goed uitproberen in de showroom. Misschien vind je namelijk licht van boven niet prettig tijdens het opmaken? Zoals je wel kunt lezen, is het lichtplan goed om van tevoren over na te denken! Als je de badkamer door een bedrijf laat verbouwen willen ze dat ook van tevoren weten, want dan kunnen ze de elektra ook zo leggen dat het past met alle spotjes en dergelijke.

Combinaties maken

Vaak is het zo dat je niet kiest voor een badkamer precies zoals die in de showroom staat. Het komt voor dat je de tegels van de badkamer hier wil en het badkamermeubel uit een voorbeeldbadkamer daar. Om je twijfels weg te nemen of het wel mooi staat bij elkaar, is het slim om in de winkel de spullen eens bij elkaar te laten leggen. Bij ons was dit zo gepiept, omdat we alles bij één winkel uitzochten. Stel dat je de tegels elders besteld, zorg er dan voor dat je een staal mee naar huis krijgt, zodat je die eens naast jouw favoriete wastafelmeubel kan houden. Er zal geen winkel zijn die je raar aankijkt, als jij zo goed zoekt en weet wat je wilt.

Badkamer wastafelmeubel

duidelijke planning

Ga je de verbouwing zelf doen of laat je het door een bedrijf doen? Hoe dan ook: zorg voor een duidelijke planning! Wij hebben alleen ervaring met het laten verbouwen van de badkamer door een bedrijf. Van tevoren hebben we met de uitvoerder gezeten en die heeft precies vertelt wat er in welke week gedaan zou worden. Tussentijds hebben wij veel contact gehad met de bouwvakkers zelf. Wat waren ze vandaag van plan? Is alles afgekomen wat ze verwachtten? Wie komt er morgen? Wat gaat er morgen gebeuren? Misschien zullen ze gek zijn geworden van onze vragen, maar hierdoor ontstonden er geen misverstanden en is de verbouwing in principe naar wens verlopen!

Een verbouwing of een make-over?

Ga jij binnenkort de badkamer verbouwen of heb je plannen om de badkamer te verbouwen? Gebruik dan deze tips en het wordt vast een leuk proces om de badkamer uit te zoeken en te (laten) verbouwen! Zo’n verbouwing kost natuurlijk wel veel geld en helaas groeit geld niet aan de boom, dus moet je misschien nog even verder sparen. Tussentijds kun je met tips uit deze blog de badkamer een low budget make-over geven!

1 reactie

  1. Ik ben ook begonnen met het maken van een schets. We gaan binnenkort met onze loodgieter in gesprek om erachter te komen wat mogelijk is. Ik ben erg benieuwd naar het advies wat we krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − 14 =