DO | STOLPLAMP

DO | STOLPLAMP

Ik vind ze fantastisch stolpen met een lamp erin. Iedere keer als ik ze zie denk ik die moet ik ook hebben. Dus je snapt hij stond al een tijdje op mijn verlanglijst. Want heb een grote liefde voor stolpen. Stolpen liefde noem ik dat hihih. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is een echte eyecatcher. Heb er inmiddels zelf vier in ons huisje.

Toen ik een tijdje terug er weer een zag met vriendlief zei hij o die kan ik zelf ook wel maken. Ik dacht dat laat ik mij niet nog een keer zeggen!

Meteen ging ik naar onze zolder waar we nog een oude lamp hadden staan. Alle onderdelen hebben we uit elkaar gehaald en zo konden we de fitting en het snoer mooi hergebruiken. ( eigenschap van ons samen als we iets in ons hoofd hebben moet het direct gebeuren lucky me hihihi)

Nu laat ik jullie stap voor stap de DIY zien zodat je zelf je eigen stolplamp kan maken of laten maken.

Benodigdheden

IMG_7823

  • houten schijf  (boomschijf of iets dergelijks)
  • fitting
  • staafje (om een fitting op te draaien)
  • snoer met schakelaar
  • houtenlatjes (optioneel)
  • pen
  • boormachine
  • lamp
  • stolp

Stap 1

Neem je houten schijf,zelf heb ik er eentje met 2 latjes eronder wat ik zelf onwijs handig vind doordat het snoer nu mooi er onderdoor kan lopen. Zelf kan je dit ook makkelijk doen door twee houten latjes onder je schijf te bevestigen je kunt ze er onder lijmen of schroeven. Teken nu precies in het midden met je pen een stipje waar je de fitting wilt hebben. Maak met de boormachine een gaatje in je houten schijf.

Stap 2

Haal nu de snoer via de onderkant door het gaatje van je houten schijf. Haal daarna het snoer door het stalen buisje daar draai je straks je fitting op.


IMG_7841IMG_7839

Stap 3

Draai nu je fitting uit elkaar je hebt nu drie onderdelen. Schuif de boven kant van de fitting alvast over het snoer. Het plaatje waar de draadjes aan vast worden gemaakt heeft twee schroefje. Draai er eentje een stukje los en steek het gestripte uiteinde van een van de draadjes erin. Het maakt niet uit welk draadje je waarin steekt, maar zorg er wel voor dat het koperen gedeelte helemaal in de fitting zit en niet het plastic omhulsel. Draai dan nu het schroefje weer vast, en doe het zelfde met de andere kant. Schuif het kapje nu naar het plaatje met de draadjes toe en klik het geheel erin. Draai nu je fitting op het stalen buisje zodat je fitting is bevestigd op je houten schijf.

IMG_7848

Stap 4

Nu is je lamp zo goed als klaar. Draai nu een mooie grove lamp in je fitting ik heb die van ons geshopt bij de Xenos. Maar je kunt zoveel prachtige exemplaren kopen bij onder andere Karwei. Plaats als laatste je glazen stolp er overheen en klaar is jou eigen gemaakte stolplamp.

IMG_7866

Enigste wat jij nog moet doen is een er een mooie plekje voor zoeken waar die kan shinen.

Veel plezier met deze DIY. Benieuwd naar jullie creaties!

Liefs Naomi

Ps. Als jullie er eentje hebben gemaakt laat het ons dan weten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 + twaalf =