DO | Smoothiebowl inspiratie voor je ontbijt of lunch
Ontbijt je wel!?
S’morgens ontbijten kost mij toch nog steeds wel moeite, ik heb het echt moeten leren.
Nu kan ik wel echt genieten van een heerlijke kwark of yoghurt. Dit met een lekkere toevoeging gevarieerd van fruit tot aan muesli of home made granola.
Maar wat nu echt hip is, is de Smoothiebowl. Je kan heerlijk variëren met smaken als ingrediënten en toppings om de meest te gekke mooie en lekkere creaties te maken.
Het is een smoothie die je in een kom doet. Doordat je bevroren fruit gebruikt krijgt het een ijs structuur, het is nu al heerlijk maar bedenk het eens dat je met je smoeltje in de zon zit te genieten van zon frisse smoothiebowl
Om jullie vast in de stemming te brengen van het zomer gevoel deel ik deze 3 receptjes met jullie.
Zodat jullie een eigen smoothiebowl kunnen gaan maken.
Pink It Is
ingredienten
- 150 gram roodfruit ( bevroren )
- 130 gram franse magere kwark
- 1 banaan
- 1 eetlepel honing
- scheut kokos water
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix het door elkaar. Schenk het daarna in een kom en decoreer het met bijvoorbeeld nootjes, kokosrasp of ander lekkers.
Tropical Fever
ingrediënten
- 75 gram mango ( bevroren )
- 75 gram ananasas ( bevroren )
- halve banaan
- 130 gram franse magere kwark
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- scheut kokos water
Doe het net als hier boven vermeld weer in een blender of keukenmachine en mixen maar, schenk het daarna weer in een kom. En maak het af on top met bijvoorbeeld kokosrasp en schijfjes mango.
a Touch Of Green
ingrediënten
- 100 gram avocado ( bevroren )
- 1 banaan
- 4 dadels
- 1 tl honing
- 1 tl kaneel
- 150 gram franse magere kwark
- scheutje kokos water
Ook hierbij weer alles lekker blenden. Daarna maak je het weer af met noten als amandelen of cashewnoten en cacaopoeder.
Dit waren mijn variaties, maar ga vooral lekker zelf experimenteren en geef er je eigen draai aan. Zodat jij ook lekker kan genieten van jou eigen Smoothiebowl.
Enjoy
Liefs Naomi
Ps. Je kan ook gewonen yoghurt gebruiken inplaats van franse magere kwark. En gewoon water of andere vloeistof inplaats van het kokos water mocht je daar niet van houden.