DO | SIERLIJSTEN AAN DE WAND

Vorige week deed ik een make-over in de woonkamer. In eerste instantie wilde ik alleen de muren een nieuwe kleurtje geven maar het werd iets meer dan dat. Op Pinterest hadden wij al vaker mooie inspiratiebeelden gezien met sierlijsten op de muur. Die waren dan vaak in van die oude huizen, en laten wij die nu ook hebben! Dus het zal zeker niet misstaan dachten wij. Nu is het inmiddels af en krijg ik ontzettend veel positieve en leuke reacties. Maar ook met de vraag hoe ik het heb gedaan, wat ik heb gebruikt etc etc. Dus daarom dacht ik er maar een blog van te maken. Zo hoop ik dat er meer creatievelingen aan de slag kunnen! Allereerst meten is weten! Meet jouw muur op en bepaal hoe groot en hoeveel lijsten je wilt gaan monteren aan de hand daarvan kun je de plinten gaan halen. Wij hebben vakken van: 60 x 160, 120 x 160, 60 x 30 en een dikke tussenrand. De latjes zijn 22 x 9 mm breed en de bredere lat is 22 x 12 mm breed. Zodra je dit weet kun je richting de bouwmarkt.

Boodschappenlijst:

 • Houten lijsten
 • Kit (wij gebruikten high tack van het merk Den braven)
 • Kit (acrylaat) om de randen mee af te werken
 • Verf
 • Kwast
 • Roller klein en groot + houders
 • Verfbak

Wij hebben tijdens het bepalen van de vakken een laser gebruikt. Zo krijg je alles waterpas en kun je het makkelijk aftekenen. Zodra je dit goed op de muur hebt staan, kun je bijna gaan plakken! Zaag eerst de latten op de juiste lengte en in verstek. Vervolgens kun je ze aan de muur bevestigen. Zorg dat je niet teveel kit gebruikt, dit komt anders langs de latten eruit. Nadat je alle lijsten hebt geplakt kit je de zijkanten netjes af. Dit zorgt ervoor dat je een mooie strakke afwerking krijgt. Wij gebruikten een kit die snel overschilderbaar is. Zo hebben we dezelfde dag eerst de lijsten voorzien van een laagje verf. Dit hebben we met een kwast gedaan. De dag erna hebben we alles geverfd. Doordat de ruimte om de vakken wat smal is heb ik een kleine roller gebruikt. Voor de binnenkant van de vakken gebruik je gewoon een grote roller, dus sneller klaar! En nadat je dit klaar hebt, is het af!

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. De gehele woonkamer heeft een hele andere uitstraling. Chique vs karakter noem ik het. De muurverf die ik heb gekozen is Gentle Umber – pure van Flexa. Heb je nog vragen? Reageer dan onder deze blog of op Instagram. Ik ben benieuwd of jij dit ook gaat uitvoeren!

Ook aan de andere wand zitten de lijsten op de muur.
Met de perfecte items afgestyled.
Sierlijsten.

5 reacties

 1. Heel mooi!!
  Nu je het zo ziet in je woonkamer zou je het mooi vinden als de lijsten op 1 muur zitten of denk je dat beiden of meer muren mooier is? Ik ben erover aan het nadenken, het lijkt me een mooie touch!
  Dank je 🙂

 2. Heel mooi! Ik wil dit zelf ook in onze woonkamer maken. Nu moeten we de latjes online bestellen, weet je welke dit zijn? Ik vind het online moeilijk te bepalen.

 3. Heel gaaf en zo chique!
  Bij welke bouwmarkt heb jij je houten lijsten gekocht?

 4. Hi, welke latjes heb je hier gebruikt? Ik kan het online ook niet vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 2 =