DO | SCHUIF JE HUIS NIEUW

DO | SCHUIF JE HUIS NIEUW

De echte interieurjunkies onder ons zullen dit fenomeen wel herkennen. We willen iets nieuws. We kopen iets nieuws, of do it selven iets nieuws, en kijken dan kritisch of we het juiste effect hebben bereikt waar we naar op zoek zijn. Maar nee.. het nieuwe goedje doet toch net niet waar we zo op gehoopt hadden. Je wilt iets groters bereiken. Iets waardoor de ruimte weer fris en nieuw zal aan voelen.

Je zou natuurlijk voor nieuwe meubels kunnen gaan. Zo’n nieuwe bank of eettafel zal het zeker vernieuwend laten ogen. of je zou een groot statement kunnen maken met een totaal andere kleur op je muur. Maar wat nu als je helemaal geen tijd hebt om de hele woonkamer opnieuw te schilderen?  Of je budget helaas niet toelaat om een nieuw meubelstuk uit te zoeken? Ook dan kun je een groot gebaar maken en een ruimte een nieuwe uitstraling geven. Namelijk door te schuiven.

Kijk eens rond in je woonkamer en ga eens na of je tevreden bent op welke plek je meubels staan. Vind je je bank bijvoorbeeld net iets te dicht bij de tv staan? Draai je bank eens een kwartslag om te zien of het zo fijner staat. Zet het tv-meubel eens tegen een andere muur. Dit kan een verassend effect geven. Misschien ben je wel tevreden over hoe je zithoek is ingericht, maar vind je het alleen storend dat de zithoek aan de straatkant gecentreerd is. Draai de complete zithoek en eethoek eens om. Je hele woonkamer zal als nieuw voelen.

 

                                                                                                   huisje_van_4

                                                                                                   huisje_van_4

Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om 1 a 2 x per jaar mijn eettafel te draaien. Ons lampensysteem boven de tafel is zo neer gehangen dat het in beide posities kan. Een hele kleine moeite met een groots effect. Wanneer je wat minder kan schuiven in je meubilair maar wel veranderingen wil aanbrengen zonder hier teveel nieuws voor aan te schaffen. Denk dan eens na over een leuk wandrek of wandschappen. Deze zijn in elke prijscategorie te verkrijgen. En het leuke aan dit systeem vind ik, dat het steeds opnieuw in te richten is.

                                                                                                  huisje_van_4

 

Met kleine aanpassingen op je schap of rek, oogt de hele ruimte weer vernieuwend. Een vaas of een pot waar steeds een nieuwe plant of bloemen in kunnen. Een fotolijstje of lijsten, waar steeds weer andere foto´s of posters in worden gepresenteerd. Of zoals ik hierboven op de foto gedaan heb, wisselen van kopjes in het keuken wandrek. Deze kopjes staan gewoon in mijn keukenkastje. Dus zonder iets nieuws te kopen, richt ik het rekje elke paar weken weer anders in.

Veel plezier met schuiven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 − acht =