DO | IN EEN PAAR STAPPEN EEN OPGERUIMD HUIS

DO | IN EEN PAAR STAPPEN EEN OPGERUIMD HUIS

Een opgeruimd huis, wie vind nu niet fijn? Ik ben zelf een echte opruimer. Je zult dan ook bij een onverwachts bezoekje, geen rondslingerende papieren of een berg vaat zien staan. Nu weet ik dat het opruimen niet voor iedereen is weggelegd dus daarom laat ik je zien dat je in een paar stappen, een opgeruimd huis kunt hebben. En nu het zondagochtend is, kun je wel even wat actiefs doen toch? Heb je direct een goede start van de dag en zul je straks met een trots gevoel op de bank ploffen.

Sorteren is het key-woord. Als je nu eerst eens kijkt wat er bijvoorbeeld allemaal op de salon/eettafel ligt. Zijn het spullen die je dagelijks gebruikt? Of kunnen deze ook prima in de kast verblijven. Ga zo door je hele huis en maak de afweging bij spullen of je ze vaak gaat gebruiken of niet. Als je dit hebt gedaan start het “opruimen”. Waar ik stiekem ook best goed in ben is, verzamelen. Ik bewaar eigenlijk spullen die prima weg kunnen maar ach, achter een deurtje zie ik ze niet en wie weet heb ik het nog wel een keer nodig. You never know! Maar hier moet je eigenlijk ook in sorteren, wat kan écht weg en wat mag nog blijven.

De spullen die je wel even kunt opbergen moet je dus niet zomaar in een kast of lade proppen. Maak hier ook een opgeruimde plek van, schaf bijvoorbeeld kartonnen of plastic bakken aan. Hier kun je al je spullen in kwijt en hier ook prima in sorteren. Papieren bij papieren, telefoonsnoeren bij de lampenpeertjes ect. Zo vind je alles ook makkelijk terug wanneer je het nodig hebt.

Geef spullen een vaste plek! Huissleutels, de autosleutel, portemonnee’s … Voor mij een doorn in het oog! Wanneer mijn vriend thuis komt liggen deze dingen áltijd in het zicht, terwijl als ik thuis ben? Dan liggen deze items netjes op de plek waar het “hoort”. Als jij ook iemand hebt die zich daar niet aan stoort maar jij wel? Geef die items een vaste plek. Dit kan dan in een kast of lade zijn, maar is dit teveel moeite voor je huisgenoot, gebruik dan een mooie schaal of mandje. Zet deze in je interieur en maak er direct een leuk sfeerbeeld van. Zet er andere mooie items bij zodat het niet opvalt als rommelplekje. Zo kan vriendlief  al zijn spullen hier in leggen en heb jij geen rondslingerende items …

Nog 1 tip, ruim ook af en toe die dozen op waar je steeds weer wat nieuws in stopt. Wanneer je dit niet doet, stapelt het zich allemaal op en zul je er steeds meer tegen op zien om het op te ruimen!

Ik denk dat ik je niet langer meer van het opruimen onthou, aan de slag jij! Fijne zondag. ..

www.ikea.com
www.ikea.com

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als DO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − een =