DO | MINI MAKE-OVER SLAAPKAMER

SAMSUNG CSC

DO | MINI MAKE-OVER SLAAPKAMER

Onze slaapkamer was grijs met wit. Was inderdaad, want inmiddels heeft hij een andere kleur gekregen. De kleur Kiezel (kalkverf) van Carte Colori heeft drie jaar op de muur gezeten en toen begon het toch weer te kriebelen. Voor mijn doen eigenlijk nog best lang. Ik vind het nog steeds een mooie kleur, maar was op zoek naar een iets warmere tint voor in de slaapkamer. En dat hoofdbord, tja, dat moest toch ook anders kunnen. En zo begon project slaapkamer.

Kleurbepaling
Ik ben het type dat als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, ik niet heel gemakkelijk nog op andere ideeën te brengen ben. Om toch zeker te zijn van mijn kleurkeuze ben ik naar de lokale verfwinkel gegaan en heb daar meerdere staaltjes gehaald. Ik heb deze een paar keer, op verschillende dagen, bij de grijze muur gehouden. Soms kan een kleur namelijk heel mooi zijn, maar door de schaduw op die specifieke muur anders uitvallen. Na even twijfelen tussen twee kleuren hebben we op deze manier een goede keuze kunnen maken. De twijfel was tussen de kleuren Setting Plaster en Pink Ground van het merk Farrow & Ball. Kan jij op de foto zien voor welke we gegaan zijn?


Project hoofdbord
Drie jaar geleden hebben we een boxspring gekocht waar we nog elke nacht van genieten, hij slaapt zo fijn. Toch, nu we de slaapkamer wilden aanpassen leek het me een leuk idee om hier iets anders mee te doen. Maar ja, waar laat je zo’n groot hoofdbord? Het antwoord bleek simpel, we bouwen er gewoon iets omheen. Met het idee ging mijn lieve man aan de slag. We hebben van een simpele houtsoort, MDF, een ombouw gemaakt over ons ‘oude’ hoofdbord. Deze hebben we vervolgens met een muurverf van Flexa wit geverfd en daarna over ons oude hoofdbord heen getild.

Door de kleur op de muur en ons nieuwe hoofdbord heeft de slaapkamer een warmere en gezellige uitstraling gekregen. En nog een voordeel, door het nieuwe hoofdbord wat dieper te maken hebben we meteen een leuk plekje gecreëerd voor accessoires zonder gaatjes te hoeven boren in de muur.

Ik blij, manlief ook blij.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × 3 =