DO | MIJN ONTWERP VAN HET GEBOORTEKAARTJE

Bij een pasgeboren baby hoort een geboortekaartje! En ik mocht deze ontwerpen bij Studio Hemelsblauw. Ik ben op tijd begonnen met het uitzoeken van een kaartje, aangezien ik keuzes maken lastig vind! Samen met mijn man zochten we een paar kaartjes uit en lieten we een proefdruk maken. Zodra de proefdrukken binnen waren, kwamen we erachter dat het niet helemaal was zoals gedacht! Dus gingen we weer verder met de zoektocht. Het fijne was ook dat ik goed kon overleggen met de meiden van Studio Hemelsblauw.

Wie zitten er eigenlijk achter Studio Hemelsblauw? Het zijn Annemarij en Hanneke. Ze zijn nichtjes, maar ook vriendinnen! Al een aantal jaren zijn ze actief met het ontwikkelen en ontwerpen van van alles. Denk aan het runnen van een DIY blog, het ontwikkelen van handletterboeken, het ontwerpen van kaarten, van alles illustreren, drukwerk vormgeven voor particulieren en bedrijven etc. 

Nog een aantal weetjes over Annemarij & Hanneke

Annemarij is al bijna 30 jaar oud, geeft kunstlessen aan vmbo-leerlingen en houdt van dingen maken, de zon zien schijnen, nieuwe dingen leren, mensen observeren en de twee mannen in haar leven; Pieter en zoontje Stan. Hanneke is 28 jaar oud, is grafisch vormgever en eigenaar van webMAASter. Hanneke houdt van lekker op dinsdag naar de markt gaan (burgerlijk!), ontwerpen, illustreren, blauw, de lucht van de herfst en natuurlijk van haar man Antal.

Bij Studio Hemelsblauwontwerpen ze geboortekaartjes die je naar eigen smaak kunt aanpassen. Alle illustraties die zij gebruiken, maken ze zelf en zijn daarmee uniek. Je kunt ook zelf een kaartje ontwerpen en hun of eigen afbeeldingen (bijvoorbeeld een foto) toevoegen. 

“Je kunt bij ons ook heel voordelig een proefdruk laten maken. Hierdoor kun je vooraf het kaartje in het echt bekijken. Je betaalt voor je eerste proefdruk €1,-. Als je een eerste proefdruk laat maken van je kaartje met foliedruk (goud-, zilver- of koperfolie), betaal je €2,50. Voor elke volgende proefdruk betaal je de stukprijs van het kaartje.”

Naast de geboortekaartjes kun je bij Studio Hemelsblauw ook enveloppen, sluitzegels en geboortesnoep (+ verpakkingen daarvoor) bestellen.

Sinds juli 2018 zijn ze begonnen met het delen van onze illustraties op Instagram. Al snel wilden zij een fysiek product ontwikkelen met daarop hun eigen illustraties. Het liefst iets waarbij jij zelf, je eigen ontwerp kunt maken. Omdat ze het zelf altijd als een feestje ervaren om een geboortekaartje te ontwerpen of om er eentje te ontvangen, werd het geboortekaartje hét product! En dat is een hele goede keus geweest. Ze vinden het zo bijzonder om deel uit te maken van de aankondiging van iets heel bijzonders; nieuw leven! 

Na een tijdje had ik dan toch een opzetje. Mijn man vond een schattige afbeelding van een wasbeertje op internet en we besloten deze te gebruiken voor het kaartje. Naast het zelf kunnen ontwerpen, bepaal je ook zelf op welk papier het wordt gedrukt. Wij kozen voor oud Hollands papier. Een mooie stevig papier met wat ruwere afwerking. Ook de envelop hebben we er zelf bij uitgezocht. Nét van het witte af, dat past perfect bij het kaartje! En tot slot de sluitzegel, een mooi gouden hartje! En zo is het geboortekaartje van ons zoontje af!

Hanneke en Annemarij hebben zelf ook hen favoriete kaartje. “Wij zijn zelf helemaal fan van het goudfolie dat je kunt laten drukken op onze kaartjes. Het folie geeft een hele bijzondere en chique uitstraling aan het kaartje. Daarnaast is de kleur van het goudfolie ook heel mooi, iets wat assig. Echt een aanrader.”

Het favoriete kaartje van Hanneke:

“Dit kaartje met de muizenknuffel is mijn favoriet. Het lieve babyhandje neemt de muis mee op al zijn of haar avonturen! Het is een enkel kaartje, dus je kunt ‘m leuk ergens tegenaan zetten of ophangen met een klemmetje.”

Het favoriete kaartjevan Annemarij:

“Ik vind dit kaartje echt heel mooi. De regenboog is nu een trendy object om terug te laten komen op een geboortekaartje en in combinatie met het goudfolie stipjes is het echt een feestje om naar te kijken. Ik vind de binnenzijde van dit kaartje ook heel mooi. Je kunt je eigen foto toevoegen en de tekst in goudfolie maakt het chic en verfijnd. Ik vind het leuk dat de elementen van de voorzijde ook terug komen aan de binnenzijde van de kaart. Zo wordt het echt een geheel.”

De doelgroep die ze willen bereiken is elke ouder (in spe) die nieuw leven verwacht en opzoek is naar een uniek geboortekaartje. Vooral vrouwen tussen de 25 en 35 jaar hebben interesse in de kaartjes. Het assortiment kun je beschrijven met woorden als trendy, vrolijk, strak en kleurrijk. Qua stijl bieden ze van alles aan en zeker omdat je het zelf naar eigen smaak kunt aanpassen. 

Wat willen ze bereiken?

“We zouden het heel leuk vinden als iedereen die opzoek is naar een geboortekaartje weet dat we bestaan. Er zijn zoveel aanbieders op het gebied van geboortekaartjes, maar omdat wij echt geloven dat er iets unieks en veelzijdigs te bieden hebben, lijkt het ons heel leuk als mensen je dan kunnen vinden in het bos van de geboortekaartjes ;). 

“We willen heel graag op een aantal beurzen staan, zoals We are pregnant, In de wolken festival, 9 maandenbeurs etc. Daarnaast zouden we het erg leuk vinden als we van Studio Hemelsblauw onze fulltime job kunnen maken. We fantaseren geregeld over een kantoorpandje voor ons samen, haha.”

Wat vind jij van mijn ontwerp? Wil jij ook een kijkje nemen naar de andere kaartjes en alle mogelijkheden van Hanneke & Annemarij?

De website: www.studiohemelsblauw.nl

Volg ze via: www.instagram.com/studio.hemelsblauw

               www.facebook.com/studiohemelsblauw

               www.pinterest.com/studiohemelsblauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 19 =