DO | Maak je eigen planten terrarium

DO | Maak je eigen planten terrarium

Je ziet ze tegenwoordig overal. Van die mega hippe ecosystemen. Plantjes in een grote fles, afgesloten door kurk, die niks anders nodig hebben dan licht en warmte van buiten af. Ik heb altijd nog een groot ecosysteem op mijn wensenlijstje staan, maar het nadeel is dat ze vaak erg duur zijn. Maar ik hou van planten en maak dan ook graag regelmatig een rondje door het tuincentrum. Afgelopen week was het weer zo ver en ik had in mijn hoofd dat er kleine vetplantjes mee naar huis moesten. En de missie was geslaagd! Ik kwam thuis met 3 te schattige vetplantjes, 1 kleine Aloe Vera & 4 te lieve bloempotjes (oké en nog veel meer, want ik en strikte boodschappenlijstjes gaan nooit lekker samen.) Eenmaal thuis had ik plots de groene smaak te pakken want al m’n plantjes werden verpot en mijn pilea werd gestekt. #groenevingersforthewin! Alleen namen mijn pilea-stekjes de lieve bloempotjes in, die eigenlijk bedoeld waren voor mijn vetplantjes. Dus een bloempotten probleem. Het enige dat ik nog had was een transparante ikea vaas. Net groot genoeg voor de 4 plantjes. En zie daar! Mijn eigen planten terrarium is geboren! Ik laat jullie in deze blog zien hoe ik te werk ben gegaan, zodat jij hem ook kan maken. En geloof me, het is echt mega simpel! Bijna te simpel om er een hele blog aan te wijden, maar je moet er maar net opkomen. Groene vingers zijn niet verplicht. Lees je mee?

Wat heb je nodig?
Een glazen vaas of pot met brede opening.
Potgrond
Kiezelstenen of hydrokorrels
Plantjes naar keuze (vetplantjes of cactusjes)

Wat te doen?
Stap 1:
Maak je glazen pot goed schoon & droog.

Stap 2:
Bedek de bodem van de pot met een laagje stenen of hydrokorrels. Dit zorgt ervoor dat overtollig water uit de grond weg kan lopen en je plantjes niet teveel water krijgen. Deze stap heb ik zelf echter niet gedaan, omdat ik het niet in huis had. Het kan dus ook zonder, maar dan doen moet je wat zuiniger zijn met water geven.

Stap 3:
Vul de pot met de potgrond. Stop er zoveel grond in als je nodig hebt om de plantjes goed te kunnen planten.

Stap 4:
Plant je plantjes! Hoeveel plantjes is uiteraard afhankelijk van hoe groot je pot is.

Stap 5:
Als je plantjes allemaal hun plekje hebben kun je ervoor kiezen om de rest van de grond te bedekken met wat kiezels of mos.

Stap 6:
Je terrarium is ingericht. Nu kun je de binnenkant van de glazen pot nog even schoonvegen, zodat het er helemaal af uitziet.

Hoe makkelijk en leuk hé? Ik ben met die van mij nog geen half uurtje bezig geweest en het koste nog geen €10,-. Ik had de potgrond al in huis, de plantjes kostte nog geen €5,- samen en mijn vaas was van diezelfde prijs. Inmiddels heeft het terrarium een plekje gekregen op ons toilet. Op de een of andere manier vergeet ik daar namelijk altijd om de plantjes water te geven en dit terrarium heeft bijna geen water nodig. Dit overleeft dus bijna alles en kan dus ook prima zonder groene vingers. Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Veel plezier!

Liefs. X

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

19 − vijf =