DO | MAAK JE EIGEN HEADBOARD!

DO | MAAK JE EIGEN HEADBOARD!

Toen we ons nieuwe huis kochten, wisten we al vrij snel welke meubels we wel en niet mee zouden nemen. Het bed ging mee, maar het bijhorende hoofdeinde was een onding en ging dus weg. And so it begins… Ik zocht me een ongeluk op Pinterest en uiteindelijk vond ik het: een soort leren gymmat die met lussen vast zat aan de muur. Heel stoer! Maar alleen verkrijgbaar in een Scandinavische webshop (die niet vertaald was naar het Engels) en behoorlijk aan de prijs. Ik liet het mijn moeder zien en die zei: “Joh, dit kan ik zelf wel maken, maar dan van stof!” Yes, dat wil ik wel! En dus werd het een DIY. Ik laat jullie het resultaat zien én leg uit wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

Alt om Indretning

Dit is het plaatje waar ik verliefd op werd! Zo verliefd, dat ik de muur in onze slaapkamer ook groen schilderde, haha. Zijn jullie benieuwd naar hoe het geworden is?

Gaaf hè? Ik vind het zo tof om zelf iets te maken (of nou ja, mijn moeder iets laten maken) zodat niemand ander hetzelfde in huis heeft! (oh en sorry voor de crappy kwaliteit foto, ik heb een vrij donkere slaapkamer en het slechte licht in de winter werkt niet mee helaas)

Dit heb je nodig:

  • schuimrubber voor de binnenkant van 10 cm dik
  • fiberfill
  • stof die je zelf mooi vindt (ik ging voor een viltachtige lichtgrijze stof)
  • simpele katoenstof die je gebruikt als een soort onderhoes
  • 4 ringen (ik ging voor goudkleurig)
  • haken die ongeveer 5 centimeter uitsteken vanaf de muur (ik ging voor deze)

Wij hebben een vrij groot bed, dus hebben ook een groot ‘kussen’ gemaakt. Kijk dus welk formaat bed je hebt en koop daar de juiste hoeveelheid schuim en stof voor. Ik gebruikte in ieder geval schuim van 190 bij 60 cm. Daar was fiberfill al op geplakt door het bedrijf waar ik het schuim kocht. De stof die ik had, was ongeveer 450 cm lang en 90 centimeter breed. Dat is echt ruim genomen, maar dat raad ik ook wel aan. Liever te veel dan te weinig! Ik kocht al deze spullen op de lapjesmarkt in Utrecht. Daar kun je ook altijd advies vragen.

Mijn moeder maakte even een stappenplan voor jullie:

1. Knip de katoenen stof (dubbelbreed) van de binnenhoes op maat met de centimeter en meetlat. Zorg ervoor dat je rechte hoeken maakt met de meetlat om te zorgen dat de stof niet scheef om de hoes zit. Je hebt dan 2 delen (voor- en achterkant).
2. Stik de beide delen rondom dicht met een naad van 4 cm; laat een deel aan de onderkant open om het kussen erin te schuiven.
Als dit goed zit kan je de nog open kant met grote steken dichtnaaien. Vind je de hoes te royaal of te krap zitten dan kan je het aanpassen door de naad meer of minder in te nemen.
3. Vervolgens de hoes voor de buitenkant naaien. Knip hier ook weer dezelfde afmetingen van de binnenhoes met de dubbelle stof.
4. De lussen worden gemaakt van de stof van de buitenkant. Knip de lussen (naar eigen keuze hoeveel lussen je wilt): per lus knip je strips van 25cm lengte, 10cm breedte af. Vouw de stof in de lengte dubbel en vouw de naad naar binnen en stik dit dicht. Doe een ring door de strip en naai de strip aan de uiteinde dicht zodat de ring erin zit.
Naai de beide delen van de buitenhoes zo aan elkaar dat de lussen gelijkmatig verdeeld zijn aan de bovenkant van de hoes. Naai bij de lussen stevig vast! Naai de zijkanten dicht en een deel van de onderkant zodat het kussen erin geschoven kan worden.
5. Naai handmatig met kleine steekjes het laatste deel van de hoes dicht.

En dan is dit het resultaat! Wij zijn er enorm blij mee, want je kunt er lekker tegenaan hangen en het maakt onze slaapkamer (die nog wel wat styling kan gebruiken verder, haha) wat specialer. Oh en mocht je je het afvragen: ik heb onze slaapkamer niet een andere kleur groen geschilderd! In elk licht is het anders, zo leuk. Mocht je nieuwsgierig zijn: het is de kleur Duet van Gamma gemengd in Flexa-verf.

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

een + negen =