DO | LAMBRISERING VERVEN

do | lambrisering verven

De lambrisering is een woontrend die weer terug van weggeweest is. Maar lambrisering van nu is  geverfd  in plaats van houten schrootjes op de muur. Een lambrisering geeft direct sfeer in de woonkamer, keuken, slaapkamer of hal. Een lambrisering verven kost een middagje werk, en als je de juiste tools hebt is het een makkelijke klus! Zelf heb ik vorig  jaar lambrisering geverfd in mijn woonkamer, eerst was de muur lichtgrijs maar deze verfde ik eerst wit en daarna koos ik voor een zwarte lambrisering! Super spannend was het, maar het resultaat mag er zijn! Met deze blog geef ik je wat tips om op de juiste manier aan de slag te gaan en geef ik je inspiratie!

image

Wat heb je nodig | verf, (brede) afplaktape, vachtroller en beugel,  platte kwast, verfbakje, en mocht het nodig zijn afdekfolie.

Bepaal de juiste kleur, ga naar de bouwmarkt en haal hier verschillende kleurstalen. Houd deze tegen de muur bij jouw thuis en bepaal zo welke het beste staat. Houd verder rekening met wat voor een kleur jouw meubels en andere wanden zijn. Nadat je de juiste kleur hebt bepaald en de verf hebt gekocht kun je aan het werk. De meest geschikte hoogte voor een lambrisering zijn  1.20 m tot 1.30 m. Deze kun je natuurlijk zelf lager of hoger maken. Een handige tip is bij een te hoge lambrisering lijkt de ruimte kleiner en bij een te lage lambrisering oogt de ruimte leeg. Zodra je de hoogte hebt bepaald plak je de tape om de muur, zet om de circa 30cm een streepje en meet steeds weer opnieuw de hoogte vanaf de vloer. Uiteindelijk verbind je alle streepjes met het tape, druk dit goed aan zodat het erg super strak opzit. Zitten de stopcontacten in de lambrisering? Je zou ze mee kunnen verven in de kleur, en anders haal je ze eraf en plak je de bedrading even af. Begin met verven aan één kant en werk zo de hele muur af, de hoeken doe je met de platte kwast. Laat het goed drogen en verf eventueel een tweede laag eroverheen. Als alles droog is trek je het tape er voorzichtig af, zet je de stopcontacten er weer op en klaar!

Tip | wil je geen strakke afgewerkte lijn? maak dan met een roller of kwast een onafgewerkte rand, dit geeft de lambrisering een stoere look!

3 reacties

 1. Super zo’n lambrisering. Heb jij de zwarte lambrisering in je hele woonkamer gedaan of slechts één muur? Of heb je hier ideeën of advies over? Gr. Maartje

 2. Hoi Maartje,

  Ik heb 3 muurtjes in de woonkamer geverfd. Dit was een soort van ‘nis’ waar mijn bank in stond. Dit wilde ik groter laten lijken en met een halve donkere muur bereik je dit effect.

  Wat wil je verder nog graag weten?

  Groetjes Miranda

 3. Goedenavond,

  Kunnen jullie mij misschien de kleur verf en het merk vertellen van de halve groene muur met de pufferfish painting?

  Alvast heel erg bedankt!

  Groet,

  Julia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

zeventien − 1 =