DO | HEALTYH CARROT CAKE MUFFINS

DO | HEALTYH CARROT CAKE MUFFINS

Loopt het water je al in de mond bij de gedachten aan carrot cake? Bij mij wel ik ben er persoonlijk dol op vooral de foute met veel suikers en dan die creame cheese laag erop gewoon weg hemels!

Nu is het natuurlijk ook mogelijk om een gezondere variant te maken zonder geraffineerde suikers. Dat receptje wil ik graag met jullie delen zodat je heerlijk van jouw eigen gemaakte muffins kunt gaan genieten en je niet al te schuldig hoeft te voelen.

Wel deel ik er als optie een heerlijk cream cheese receptje die je als quality pleasure erbij zou kunnen maken!

Oké laten we beginnen!

Ingrediënten |  100 gr amandelmeel, 50 gr speltmeel, 3 eieren, 2 tl baking soda, 4 el honing, 1 tl kaneel, 1 tl koekkruiden, 60 ml kokosolie of zonnebloemolie, snufje zout, 75 gr geraspte wortel, klein handje rozijnen.

Als eerste mix je de eieren in een kom totdat ze lekker luchtig zijn.

Daarna spatel je de amandel/speltmeel, zout,kruiden en het bakpoeder door de luchtige eieren.Vervolgens voeg je de geraspte wortels en het handje rozijnen toe. Dit meng je even door elkaar.

Smelt nu je kokosolie in een steelpannetje (met de zonnebloemolie is dat niet nodig) en voeg het bij je beslag.

Nu voeg je de honing toe naar eigen smaak ik ben persoonlijke een echte zoetekauw maar ben je dat niet kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld maar twee eetlepels honing toe te voegen. Je kunt inplaats van honing kiezen voor agavesiroop.

Nu verdeel je het beslag in je muffinvorm.

Doe ze in een op 175 g voorverwarmde oven en bak je muffins in 20-25 minuten goudbruin. Ze zijn gaar als je er met een sateprikker in prikt en die er schoon uit komt.

Nu kan jij genieten van jouw eigen gemaakte carrot cake muffin!

Je kunt ze natuurlijk nog voorzien van een heerlijk laagje cream cheese. Daarvoor deel ik nog dit receptje met jullie.

 

Ingrediënten ( voor ca 6 muffins) | 100 gr monchou, 65 gr ongezouten roomboter, 1/2 tl vanille extract, 150 gr poedersuiker

Zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de monchou en de boter in een kom mix deze twee samen en zorg dat je de snelheid langzaam opbouwt.

Als ze goed door elkaar zijn gemengd voeg je de poedersuiker toe. Dit kun je het beste in delen doen om zo de zoetheid van je cream cheese te bepalen.

Schraap nu met een spatel alle restjes van de zijkanten naar binnen toe.Voeg nu het vanille extract toe en mix alles nog ongeveer een minuut op de hoogtste stand. Nu is je cream cheese klaar en probeer daar maar eens van af te blijven hihihi.

Dit receptje is natuurlijk niet zo healthy maar wel onwijs lekker en af en toe moet je jezelf verwennen.

Veel bakplezier en geniet ervan

Liefs Naomi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − 5 =