DO | GROEN OP DE MUUR

groene muur

DO | GROEN OP DE MUUR

In ons huis hebben we altijd groene accenten gehad. Voor de verbouwing hadden we vooral lime groene accessoires, maar tijdens de verbouwing kozen we voor twee wanden in een groene kleur. Het werd de kleur Full River van Flexa en zie op de foto hieronder het resultaat. Ik ben fan! Waarom jij ook voor een groene muur zou moeten kiezen, leg ik in deze blog uit!

groene muur
foto van @karinstahome

Kleurenpsychologie

De kleur groen wordt geassocieerd met de natuur, waardoor de kleur kalmerend werkt. Hierdoor wordt ook wel gezegd dat de kleur groen je in balans houdt. Kies je voor groen in huis, dan houd je waarschijnlijk van rust en ben je ordelijk. Met de kleur groen wordt een positieve energie opgewekt, waardoor gezorgd wordt voor ontspanning en een veilig gevoel. Dat laatste komt doordat groen ook associaties oproept met met vrede en evenwicht. Grappig feitje: de kleur groen komt in het midden van het kleurenspectrum voor, waardoor deze kleur het makkelijkst te verwerken is voor het oog.

groene muur
foto van @huisje_vanmij

donker hol

Eén of meerdere wanden in zo’n donkergroene kleur verven is misschien een beetje eng, want je bent toch een beetje bang dat je kamer een donker hol wordt. De kamer gaat niet kleiner ogen als je de rest van de muren in een lichte tint houdt. Ook een lichte vloer wil helpen om de kamer niet klein te laten lijken. Zorg ook voor voldoende lichtinval in de kamer en de ruimte blijft er ruimtelijk uitzien. Zo zie je maar dat een donkergroene kleur prima kan op de muren. Dus pak die kwast en verven maar!

groene muur
foto van @bijdaantje

Combinatie

En dan heb je een groene muur, maar welke woonaccessoires passen erbij? Bovenaan staan natuurlijke materialen zoals hout, vachtjes en rotan. Hierdoor krijgt de woonkamer een warme en rustige uitstraling. Creëer een echt jungle-gevoel door een aantal planten vlakbij de groene muur neer te zetten. Ook gouden en koperen accessoires mogen in combinatie met een donkergroene muur niet ontbreken, maar stoer zwart kan ook altijd! Combineren met lichte kleuren werkt ook goed bij een donkere muur, zo houdt je een frisse look. Zo zie je maar dat er genoeg accessoires zijn voor jou om te stylen bij een donkergroene muur! Goed excuus om weer te mogen woonwinkelen 😉

groene muur
foto van @jaren30meetsjungle

En jij?

Zou jij het aandurven zo’n donkergroene muur? Of kies je dan toch liever voor groen in huis in de vorm van planten? Dat kan natuurlijk ook prima. Sandra vertelt daar in deze blog meer over.

PS. De afbeelding bovenaan het artikel is van @nett_even_anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + zestien =