DO | FENG SHUI VOOR JE SLAAPKAMER

Do | Feng shui voor je slaapkamer

Ongeveer de helft van je leven breng je door in je slaapkamer. En ook al zijn je ogen gesloten, soms kun je je toch wat onrustig voelen waardoor je moelijker in slaap kan komen. Zijn er deadlines waardoor je zoveel woelt? Was die laatste kop koffie net te veel aan caffeine? Of staan er misschien te veel spullen in je slaapkamer die je slaap letterlijk blokkeren? Volgens de eeuwenoude Chinese leer kan dat de reden zijn van een verstoorde nachtrust.

Feng shui is een methode die ervoor zorgt dat energie wordt terug gebracht op plaatsen waar dit ontbreekt. Wanneer meubels op de juiste plek komen te staan, word er als het ware harmonie gecreeerd in een ruimte en zul je je uiteindelijk meer in balans voelen. Met deze tips is jouw slaapkamer in no time in de juiste harmonie.

 

                                                                                                          huisje_van_4

 

1. JE BED  plaats het bed zo neer dat je vanuit je bed de deur kan zien. Nu is dit niet in elke ruimte mogelijk. Een spiegel zou daarbij eventueel kunnen helpen. Kies voor nachtkastjes ipv een plank boven je bed. Dit zou de energie kunnen belemmeren en dat zou voor een slechte nachtrust kunnen zorgen. Het plaatsen van nachtkastjes in welke vorm dan ook; werken het beste wanneer je er aan beide kanten 1 neerzet. (balans)

2. RUIM OP  Probeer in de slaapkamer zo min mogelijk spullen te plaatsen die niet met slapen te maken hebben. Moet die overvolle wasmand nu echt op de slaapkamer staan? Nee. Net zoals die hometrainer waar je veel te weinig gebruik van maakt. Natuurlijk is dit niet altijd haalbaar. Iedereen heeft in huis spullen die je ergens kwijt moet. Kies voor een mooie kast  die al deze spullen in een keer opbergen. Zo staat alles op een plek en slingeren er geen spullen meer rond die de aandacht afleiden van slapen. Is jouw slaapkamer voorzien van een kleurtje? Verf de kast dan meteen mee in dezelfde tint als de muur. Dit zal nog meer rust uitstralen.

                                                                                                             Huisje_van_4

 

3. KLEUR  Rustige tinten doen het altijd goed in de slaapkamer. Naast wit zou je ook kunnen denken aan allerlei lichte pasteltinten die de kamer fris doen ogen. Ook natuurlijke tinten zoals zand, blauw en groen brengen veel rust in een kamer. Stem beddengoed en accessoires af op het kleurenpallet dat je kiest. Beddengoed in een drukke print zouden teveel prikkels kunnen afgeven. Vind je effen lakens iets te saai? Kies dan voor een rustig patroon met niet al te veel kleuren.

Ook heel belangrijk: Maak elke dag je bed netjes op, lucht de kamer en je zult heeeerlijk slapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × een =