DO | Een must voor de paasbrunch: Healty kwarktaart

DO | Een must voor de paasbrunch: Healty kwarktaart.

Taart. Ik hou ervan. Mocht je het niet met me eens zijn, stop maar met lezen. Want deze blog gaat alleen maar over taart. Ik ben dol op taart. En het liefst zelf gebakken. En dan al helemaal als ze super gezond zijn en je dus guilty vrij kan snoepen. Onderstaande recept is zo’n geval. Inmiddels is het bij ons in huis de standaard taart die gebakken wordt bij elk feestje. Het liefst maak ik hem dan extra groot, zodat er nog genoeg overblijft voor het ontbijt van de volgende ochtend. Dit is alleen tot nu toe nog niet echt gelukt. Hij is té lekker, dus gaat meteen dezelfde dag op. (En zelf voor supersuikersnoeperds is dit lekker! Mijn schoonvader, die binnen die categorie valt, vindt hem ook lekker!) In deze taart zijn geen extra suikers toegevoegd, alleen maar natuurlijke zoetstoffen. Wat mij betreft kan deze taart dus perfect voor bij de paasbrunch. Naar het recept van leukerecepten.nl, lees je mee?

Ingrediënten:
Kwark-laag
750 gr magere kwark
250 gr aardbeien
8 blaadjes gelatine
Vanillepoeder
5 eetlepels honing of agavesiroop
Blauwe bessen voor garnering
Bodem
130 gr dadels (zonder pit)
40 gr kokosolie (gesmolten)
40 gr walnoten
75 gr havermout

Benodigheden:
Keukenmachine
Bakpapier
Springvorm (ca. 22 cm)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met een lepel. Zet de springvorm zolang in de koelkast.

Maal of pureer ca. 200 gr aardbeien. Bewaar een paar aardbeien voor de garnering. Doe de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit. Week de gelatine in koud water en knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Laat het mengsel iets afkoelen. Doe de kwark in een kom en roer de gepureerde aardbeien er door.  Roer 1 tl. vanillepoeder samen met de honing of agavesiroop door de kwark. Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast. Nu is het een kwestie van geduld! Garneer de taart met de overgebleven aardbeien en wat blauwe bessen.

Tadaa! Eetsmakelijk! En ik wens jullie een heel fijn pasen! Geniet ervan.

Liefs. X
Annemarieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

negen + zestien =