DO | DE BOOM ERUIT EN PLANT ERIN

Oh wat een cliché zin in de maand januari of niet dan? Wanneer de boom eruit gaat moet er een plant in, maar eerlijk is eerlijk het is wel hét moment. Dat groen in huis geeft wel lekker een frisse look.

Maar wat moeten we dan neerzetten? En wat als je denkt dat je geen groene vingers hebt? Geen probleem, met een paar goede tips gaat het lukken.

 

Tip 1 : Kijk naar wat je al hebt staan.

 

In sommige gevallen belanden planten ergens verloren in huis .. zoek deze eens op en geef ze weer wat liefde. Even wat verse potgrond en wat extra voeding. Het kan natuurlijk zijn dat ook de pot niet he-lemaal meer in je style past, verander die dan ook direct. Zo heb je op een hele snelle manier weer een "nieuwe" plant in je interieur staan!

 

Tip 2 : Check de plant!

 

Een mooie tropische plant op het oog? Of zo'n gave cactus? Bekijk eerst wat de plant nodig heeft. Heeft het veel daglicht nodig bijvoorbeeld, of regelmatig water? Ga dan na of je de plant dit kunt aanbieden in je huis. Wanneer een plant te veel of te weinig licht krijgt, zal het niet goed gaan met de plant. Ook als een plant regelmatig water nodig heeft, moet je het niet op een plek neerzetten waar je niet vaak langs heen loopt. Dus lees goed wat de plant nodig heeft en maak dan het besluit.

 

Tip 3 : Ga voor meer!

 

We kunnen wel 1 plant gaan aanschaffen om dat ene lege plekje op te vullen, maar dat geeft niet die groene voldoening. Wanneer je meerdere planten in je huis hebt staan zul je gelukkiger worden. De kleur groen heeft (wetenschappelijk bewezen) een rustgevend effect. Er wordt nu in deze tijd veel thuis gewerkt en kijk dan eens even naar je werkplek. Nog geen plant staan? Ga dan voor een luchtzuiverende plant. Deze filteren schadelijke stoffen uit de lucht en voilà, zuivere zuurstof blijft over. Hierdoor werken de hersenen beter en dit zorgt voor een betere concentratie.

 

Zet bijvoorbeeld deze planten op je (thuis)kantoor :

 

Eikvaren (blue star) : Deze plant heeft mooie lange bladeren die ook mooi groen/grijs blijven. Deze plant is makkelijk in onderhoud en een echte eyecatcher.

 

Monstera (gatenplant) : deze tropische plant heeft een lichte plek nodig, maar niet direct zonlicht. Geef hem 1 keer water en hij zal mooi groen en gezond blijven.

 

Calathea orbifolia : Dit plantje heeft een heel mooi sierlijk blad. Deze moet je af en toe even sproeien zodat ze niet gaan uitdrogen. Het leuke van deze plant is dat in de avond de bladeren zullen gaan slapen. Grappig toch? Deze plant geef je regelmatig water!
Wanneer je deze 3 tips oppakt, zul je de juiste planten in huis halen en ze op de juiste plek neerzetten.
Zelf heb ik natuurlijk ook even mijn ronde gedaan in huis. Een aantal planten heb ik even overgezet in een andere pot en ze een nieuwe plek gegeven. Ook kocht ik 1 nieuwe plant, de Maori green Leaf. Deze plant heeft licht nodig maar niet direct. Daarom staat deze plant in de woonkamer helemaal perfect!
Ik hoop dat jullie je groene vingers laten wapperen!
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als DO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 × 2 =