DO | MET BLOEMEN BEN JE GELUKKIG

DO | MET BLOEMEN BEN JE GELUKKIG

Afgelopen woensdag heb je in de blog van Sandra kunnen lezen wat je kunt doen met die lege plek van de kerstboom. Ze lichtte een paar prachtige planten uit. Nu gaan we vandaag wat anders in huis halen, bloemen! Van bloemen word ik in elk geval erg vrolijk. Het begint al bij het begin … het kopen! Lekker op de fiets naar de plaatselijke bloemenhandel en hier lekker een uur nadenken over welke bloemen je gaat kopen. Maar wat koop je nu, wat is de trend? Hierbij een paar trendy bloemen en uiteraard mijn pas gekochte bos bloemen.

De trend van vorig jaar was een weelderige bos van veldbloemen. Ook dit jaar zul je deze bossen nog veel zien. Het leuke hiervan is ook dat je niet maar 1 bloem hoeft te kiezen. Maar de bloemen kunt combineren met elkaar die je echt mooi vind. 1 bloem die eigenlijk nooit mag ontbreken in een bos is de lelie.

De lelie heeft prachtige bloemen en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Denk aan rood, roze en wit. Of zelfs lelie’s die een kleurencombi hebben. Naast dat de lelie er super goed uitziet, ruikt hij ook erg lekker. Helaas kan niet iedereen deze bloem in huis halen, de stuifmeel kan voor mensen die er gevoelig voor zijn hoofdpijn veroorzaken. Ook moet je uitkijken dat je dit niet in je kleding krijgt! Maar naast deze kleine minpuntjes, is en blijft het een super mooie bloem. De naam lelie is afkomstig van het Latijnse ‘’Lillium orientalis’’. Dit staat als symbool van de liefde en geluk, mooi toch?

Nog een mooie bloem is de pioenroos. Deze meestal wat grotere roos komt prachtig tot zijn recht in een grote bos bloemen. Met de vele laagjes blaadjes is hij uniek. Bij het kopen van de bloem kun je het beste gaan voor een tak met meerdere knoppen. Zo heb je er heel lang plezier van, want ze komen allemaal uit!

Wat een echt een topper is, is de zonnebloem. Helaas kun je deze net als de pioenroos niet het hele jaar door kopen, maar zodra ze er zijn moet je ze meenemen. De zonnebloem komt uit Noord & zuid Amerika en bloeit van juli tot oktober. Laat de steel ook lang bij het boeket, snijd hem wel scheef af. Deze bloem houd van vers water, zorg er dus voor dat je het water regelmatig even ververst.

Naast deze 3 beauty’s kan een anjer, chrysant, tulp, narcis, hyacint, ranonkel, stelitzia, gloriosa, amaryllis, roos, gerbera niet ontbreken. Dus wat ga jij doen vandaag? Op naar de bloemist en jouw unieke bos bloemen samenstellen?

Nog 1 tip: zet de bos bloemen eens ergens anders dan in de woonkamer. De keuken, badkamer of slaapkamer zullen ook helemaal opfleuren met zo’n mooie bos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

achttien − elf =