DO | 3 X GROENE ASPERGES

DO | 3 X GROENE ASPERGES

Het seizoen van de asperge is gestart, ik vind ze heerlijk! En dan het liefst de groene variant. Groene asperges groeien in tegenstelling tot de witte asperges boven de grond. Doordat ze langer aan de wortel van de plant blijven bevatten ze zelfs meer vitamines en mineralen. Daarnaast zijn de groene asperges bovendien krachtiger van smaak en nagenoeg het hele jaar verkrijgbaar. Ook een handigheidje is dat je de groene asperge niet hoeft te schillen. Hooguit even de onderkant eraf en klaar.

Groene asperges kook je ook even anders dan de witte variant. Voordat je deze gaat koken kun je ze het best 15-30 minuten rechtop in koud water zetten. Dan kook je deze in zo’n 5 minuten met een klein beetje zout. Ook kun je ze naast koken ook grillen en wokken! Omdat bij mij het water al in de mond loopt deel ik 3 verschillende recepten met je. Van een lekker voorafje tot een hoofdgerecht.

Vooraf

Groene asperge met prosciutto

Heb je zin in een simpel voorafje? Dan is deze ideaal. je hebt maar 3 ingrediënten nodig. Groene asperges, prosciutto en olijfolie. Je snijd de prosciutto door de helft en rolt er 1 groene asperge in. Herhaal dit met al je asperges en leg ze in een pan met olijfolie. Bak ze even kort aan en draai ze even om. Zorg ervoor dat de prosciutto lekker knapperig word. Serveer deze om een schaal en smullen maar!

www.damndelicious.net

Salade

Groene asperges, ei en blauwe kaas

Ik dacht ik ga voor een niet standaard salade, namelijk met kaas. Een blauw schimmel, daar houd niet iedereen van maar mits je deze goed combineert lust vrijwel iedereen hem! Je hebt voor deze salade het volgende nodig (voor 4 personen) :

 700gr groene asperges, olijfolie, zout, (variatie tip) 20gr bacon of chorizo, 4 eieren, blokjes blauwe kaas (niet teveel), zwarte peper, gehakte platte peterselie

 Allereerst gril je de asperges. Doe dit n een grillpan óf oven. Bestrijk ze in beide gevallen even met wat olijfolie en strooi er een snufje zout overheen. Met zo’n 20 minuutjes zijn ze klaar uit de oven, de pan ongeveer 10 minuten. Bak naar keuze de bacon of chorizo even aan en bak hierna de losgeklopte eieren in deze pan. Maak hier scrambled eggs van, roer het ei dus goed. Op het eind doe je de bacon/chorizo erdoor. Leg de asperges op een schaal en verdeel hier het ei overheen. Strooi de blokjes blauwe kaas erover en eindig met een snufje peper en platte peterselie. Het is al een feest om naar te kijken!

www.francescakookt.nl

Healthy meal

Om af te sluiten deel ik dit heerlijke hoofdgerecht met asperges én zalm. Als je van gezonde voeding houd is dit een perfecte combi. Je hebt voor dit recept het volgende nodig (2 personen) : 350 gram groene asperges, 2 zalmmoten, 1 citroen, olijfolie, verse dille, peper en zout.

Verwarm allereerst de oven voor op 180°C en leg een vel bakpapier in een ovenschaal. Snijd even de onderkant van de asperges eraf en leg ze daarna naast elkaar in de ovenschaal. Dep vervolgens de zalmfilets droog en leg deze bovenop de asperges.

Snijd een citroen in schijfjes en lef deze vervolgens boven op de vis. Voor een extra smaakje, knijp je 1 helft uit boven de asperges en zalm. Verdeel vervolgens de dille over de schaal en besprenkel het geheel met olijfolie. Eindig met een snufje peper en zout en vouw het bakpapier dicht. Heb je te weinig bakpapier over? Dek het dan af met aluminiumfolie. Zet de schaal voor zo’n 30 minuten in de oven. Serveer hier heerlijke krieltjes bij.

www.ohmyfoodness.nl

En voor welke groene variant ga jij vandaag??

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12 − 4 =