DISCOVER | KERSTMARKTEN

DISCOVER | KERSTMARKTEN

Nog maar 18 dagen en dan is het alweer zover; Kerstmis.
The most wonderfull time of the Year..
Velen hebben inmiddels het huis volledig in Kerstsferen gebracht, maar het ultieme kerstgevoel krijg je volgens mij door het bezoeken van een kerstmarkt.
Zelf ben ik al op verscheidene geweest en ik kan niet anders dan dit beamen.
De gezelligheid, de sfeer; je bent gewoon Kerstmis als je zo’n markt bezoekt.

In de loop der jaren zijn er in Nederland ook diverse kerstmarkten geboren,
maar de oorsprong van dit gebeuren ligt (hoe kan het ook anders) in Duitsland.
De  zogenaamde Weinachtsmarkten bestaan uit vele kraampjes met kerstaccessoires en -kadootjes en wordt gedurene een periode opgebouwd  in – meest van tijd – het centrum van de stad.
Uiteraard ontbreken er op deze markten de eet- en drinkkraampjes ook niet. Glühwein en warme chocomelk en de typisch Duitse  oliebolachtige pannekoekjes. Heerlijk!
Vaak is er ook muziek en/of koren die kerstliederen zingen. Wij vinden het altijd erg leuk en trekken er dan ook een dag/middag voor uit om op pad te gaan. Er zij ook reisbureaus die complete dagtripjes verzorgen naar Kerstmarkten over de grens.

Om jullie een beetje op weg te helpen zal ik de meest bekende en mooiste kerstmarkten voor je op een rij zetten:

Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf is zeker één van de leukste, zo niet de leukste. Op diverse locaties in de stad staan markten, waar je de leukste accessoires en lekkernijen kunt kopen
 Persoonlijk vind ik die in de Altstadt het mooiste, deze is zo sfeervol en staat in een van de mooiste gedeeltes van Düsseldorf, wat mij betreft een echte aanrader!
.Als je er dan toch bent ga dan ook even -windowshoppen- op de Köningsallee, dit is de PC Hooftstraat van Düsseldorf.
Deze markten kun je bezoeken vanaf 17 november tot 23 december van 11.00u tot 20.00u ( ma-do) en van 11.00u tot 21.00u (vrij-zo).

dusseldorf

ticketspy

Keulen

De kerstmarkt van Keulen is een hele bijzondere kerstmarkt in Duitsland. Keulen maakt elk jaar van de kerstmarkt een groots evenement. Veel kraampjes met heerlijke lekkernijen en leuke hebbedingetjes.
Ook hier staan de kraampjes verdeeld over diverse gedeeltes van de stad.
De markt rondom de welbekende Dom van Keulen is wel de allermooiste. Een absolute must go!
Deze markten kun je bezoeken vanaf 21 november tot 23 december, voor openingstijden kun je op het internet zoeken op kerstmarkt Keulen.

Den Haag

Nog niet zolang in Nederland, maar na het succes van de eerste twee edities komt de Royal Christmas Fair dit jaar terug in het centrum van Den Haag. Aan het statige Lange Voorhout met aan weerszijden ambassades, de Kloosterkerk, Hotel Des Indes, het Escher Museum en theater Diligentia ontstaat de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland. Met glühwein, winterse vachten, flammkuchen, sfeerverlichting, houtsnijwerk, kaarsen en allerhande kerstwaar.
Deze markt kun je bezoeken vanaf 15 december tot 23 december en is elke dag open van 12.00u tot 21.00u.

Maastricht

De stad Maastricht is al prachtig op zichzelf, de oude sfeer. Ik hou ervan!
De kerstmarkt van Maastricht is compleet vernieuwd. Dit jaar zal er nog meer sfeer en beleving zijn in Magisch Maastricht.
Er zal een compleet overdekte schaatsbaan zijn, een reuzenrad, en heel veel traditionele activiteiten. De kerstmarkt zal een nostalgische uitstraling krijgen omdat alle kerstchalets dit jaar worden voorzien van mooie rode daken met schitterende guirlandes. Kortom een reden om het Vrijthof dit jaar tijdens Magisch Maastricht te bezoeken. Deze markt is te bezoeken vanaf 2 december tot 1 januari.
Het bijzondere van deze markt is dat ie dagelijks open is van 10.00u tot 24.00u!

Groningen

Ik denk dat dit wel de hipste kerstmarkt van Nederland is.
Groningen heeft namelijk een Zweedse kerstmarkt met heel veel Scandinavisch moois!
De Zweedse Kerstmarkt is het leukste cadeautje van de koude decembermaand. Dé kans om de laatste kerstcadeaus te scoren en vooral hét weekend om te genieten van Zweeds geluk.
Schiet een kerstkiek, kus elkaar onder mistletoe, volg een workshop of presentatie en smul van de huisartiesten.
Omarm het kerstgevoel met een fijn industrieel randje en een flinke Scandinavische touch. Klinkt helemaal geweldig toch? In het weekend van 10 & 11 december kun je vanaf 10.00u tot 17.00u  terecht in de Suikerfabriek er wordt wel entree gevraagd á €6,-.

gromningne

Hopelijk heb ik jullie heel veel zin gegeven om deze maand er lekker op uit te trekken en een van deze kerstmarkten te bezoeken.
Heel veel plezier! Geniet ervan.

Fijne week, liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 8 =