ABOUT | ROZANNE “De Gillende Keukenmeid”

Vandaag staat Rozanne, het gezicht achter de blog De Gillende Keukenmeid. Ze is 26 jaar jong en woont midden in het centrum van Enschede. Sinds een aantal weken woont haar vriend Niek bij haar in.

Roxanne is eigenlijk altijd met eten bezig, lekker koken & bakken, nieuwe producten ontdekken, leuke fooduitjes; deze deelt ze dan ook graag op haar blog: De Gillende Keukenmeid. “Oh en heel corny; Heel Holland Bakt en daarvoor zelf bakken maar nog beter; The Great British Bake-off. Ik hou echt van Engelse knusheid! ” Daarnaast vind ze het ontzettend leuk om te triftsthoppen voor kleding en interieur. Ook organiseert Rozanne graag etentjes & feestjes. Soms vind zw het leuk om te sporten ‘(alhoewel fitness not my thing blijft, iemand tips voor een andere leuke sport, dan graag).‘ Verder houd ze van festivals (vooral met de freund als hij moet draaien als DJ), yoga, zeilen en wintersport! En reizen natuurlijk; elk jaar probeert ze nieuwe hotspots uit; streept New York van de Wishlist! ‘Ooit wil ik een mopshond en een Franse bulldog (awesome) maar moet eerst mijn vriend nog overtuigen (lukt ooit wel). Ik luister graag veel muziek, van alles vind ik leuk; van Kensington tot lieve bruiloftmuziek tot eighties en techno. Ik heb altijd in de FMCG gewerkt (fast moving consumer goods) omdat het gewoon te gek is mensen te beïnvloeden in hun dagelijks keuze op het gebied van eten. Sinds een jaar werk ik bij Hogeschool Saxion als communitymanager daar help ik de contentstrategie verder uit te zetten en beheer ik de social media, ook hier vind ik de doelgroep weer ontzettend leuk!’

Hoe ziet jouw woning eruit? ‘Ik woon in een oud politiegebouw, wij wonen bovenin, een echt penthouse (jaja). Wat extra fijn is dat daar dus een mega dakterras bovenop zit. Hier hebben we al een aantal diners & feestjes gegeven en dat blijft gewoon leuk. Er is altijd wel iets te bekijken; vuurwerk, luchtballonnen of een prachtige zonsondergang. Ook geinig; onderin heeft elk appartement een berging die vroeger de cellen waren waar mensen voor een nacht werden opgesloten.’

Waarom woon je hier in Enschede? ‘We wonen hier omdat we allebei in Enschede hebben gestudeerd (ik) en Niek nog studeert en daarnaast werkt bij Grolsch. We sluiten niet uit ooit nog naar het Westen te verhuizen maar voor nu vinden we het ook wel erg prettig om eerst nog even lekker in Enschede te blijven en gewoon eventjes snel naar de Hema te kunnen zonder mega rij en drukte. Verder wonen hier veel vrienden en familie van ons. Het blijft gezellig om eventjes snel een kop koffie te kunnen doen met je paps & mams! Verder vinden wij het wel prettig dat je na een tijdje de mensen kent in de lunchtentjes, op de markt bij de kaasboer en dat je nog eens iemand tegenkomt op straat!’

“Ik denk een soort dierentuin”

De woonstijl van Rozanne omschrijft ze als een “soort dierentuin, nee zonder grappen.”  Veel mensen voelen zich thuis bij haar en dat vind ze tof, zo hoort het wat haar betreft. De stijl kun je het best omschrijven als als bohemien, vintage en Scandinavisch. Haar vriend Niek noemt het weleens; een jungle met shit. Ze is ook gek op leuke koopjes, ze ziet een leuke kruk voor een paar euro en weet direct al waar deze zal komen te staan. En haar planten zorgen voor levendigheid!  Misschien dat ze het ooit allemaal weg doet en voor mega modern gaat. Ze heeft ook een tip voor vintage lovers: ‘ik zet meestal de vintage vondsten stiekem tussen het interieur en dan gewoon afwachten hoe lang het duurt voordat je vriend het ontdekt…’

Wat is jouw favoriete plek of item? ‘Ik denk op dit moment; de pauwstoel en de rode koelkast. De pauwstoel vond ik in mijn studententijd al bij Het Goed voor 10 euro volgens mij. Had ik er geen plek voor, heeft hij jaren bij mijn ouders in de schuur gestaan, echt iedereen vond hem lelijk. Toen ik naar dit huis ging riep mijn vader als eerste; mooi en dan neem je nu die vreselijke stoel weer mee! Haha terwijl ik hem echt helemaal geweldig vind. De rode koelkast is volgens mij niet van Smeg maar ziet er wel zo uit. Op Marktplaats vond ik hem bij een verzamelaar, dus ik met Niek een busje gehuurd en op pad. Eerst had ik me al vergist in de afstand en waren we veels te laat. Bleek dat hij het eigenlijk niet meer deed. Niek dat ding toch maar ingeladen; het was al donker, busje moeilijk te draaien bij de verzamelaar in de tuin, ik kreeg de slappe lach, Niek zwaar chagrijnig en toen nog een uur over allerlei donkere kronkelweggetjes moeten rijden terwijl er een kapotte koelkast achter lag te rammelen. Je begrijpt; de spanning was om te snijden! Eenmaal thuis bleek hij het gewoon te doen, zelfs de vriezer toen konden we er allebei keihard om lachen gelukkig.’

Woonwensen? ‘Ja op korte termijn wil ik graag een nieuwe bank. Ik heb er al een op het oog; de Torino bank van Wehkamp met lounge stuk in het velours grijs. Daarnaast ben ik echt verliefd op witte houten vloeren, dus die wil ik ook ooit (en het liefst voor het duo terror die ik graag wil hebben haha). En tenslotte ben ik verliefd geworden op een Paola Piva salontafel (met glas en draad).’

Als laatste vertelde Rozanne haar favoriete winkels;  Marktplaats, Het Goed (kringloop) ‘Ik vind in de goedkopere categorie; Jysk (hele leuke dekbedden en kussens) en Ikea leuk.’ Daarnaast zijn Sissy-Boy, Goods4home (in Enschede), Loods5 en Tony’s Garage Sale leuk.

Ben je nu helemaal om van Rozanne en nieuwsgierig naar haar blog? Volg haar dan via Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tien − acht =