ABOUT| JOYCE DIEDERIK

Wohoooh!! Ik heb weer een leuke ABOUT. Een tijdje terug plaatste ik een oproep op Instagram voor insta’s die een mooi interieur, bedrijf of iets anders hebben wat te maken heeft met interieur. Ontzettend veel leuke reacties binnengekregen. En de eerste was van Joyce, zij neemt je mee in haar leventje en ik haar prachtige huis..

Hallo allemaal

Hartstikke leuk die oproep voor een interview van @tintjelichter op Instagram! Dat is wat voor mij, dacht ik! Mijn naam is Joyce Diederik, uit het uitstekende bouwjaar ’83 ;), samenwonend met mijn grote liefde Kevin en samen hebben wij onze allergrootste liefde: Finn. Een heerlijke, ondeugende, eigenwijze, lieve en  vertederende peuter van 2,5. We hebben ook een blinde rode kater; Google, een vondelingetje van destijds ongeveer 6 weken oud die op ‘zoek’ was naar een nieuw baasje, vandaar de naam 😉 Inmiddels wordt hij bijna 7.


Joyce en Finn 2

Ik werk drie dagen per week als persoonlijk begeleider op een dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking. Dit doe ik inmiddels ruim 10 jaar en nog steeds met veel plezier.

daar heb ik vroeger heel wat uurtjes slootje-springend en kikker(dril)-vangend doorgebracht

In november 2015 zijn wij vanuit onze huurwoning op 1 hoog in Delft  verhuisd naar onze koopwoning in Schipluiden. Terug naar onze ‘roots’. Het dorp waar wij beide zijn opgegroeid en waar wij onze zoon Finn net zo’n vrije en zorgeloze jeugd gunnen als wij zelf hebben gehad. Op 2 minuten lopen van ons huis sta je in de prachtige Midden-Delflandse polders, daar heb ik vroeger heel wat uurtjes slootje-springend en kikker(dril)-vangend doorgebracht. Ik hoop dat Finn het net zo leuk zal vinden!  Ons huis is een uitgebouwde jaren ’60 eengezinswoning met voortuin en een heerlijke achtertuin op het zuidwesten. Vanuit onze achtertuin loop je direct een speelpleintje op, ideaal voor Finn! Nadat we het huis kochten hebben wij de benedenverdieping grondig  verbouwd. Er zat nog een afgesloten keuken in en de aanbouw was ook afgesloten en fungeerde destijds als washok. (zonde van de ruimte!) Mijn vader, een fitte gepensioneerde timmerman, kon niet wachten om te boel open te mogen breken! (en ik ook niet!) En het resultaat mag er zijn: Er staat een splinternieuwe keuken in de aanbouw. op de plek van de oude keuken hebben we een heerlijke eethoek  en in de woonkamer hebben we extra veel leefruimte (lees: extra veel ruimte om het liefst al je speelgoed tegelijk uit te stallen).

ZITHOEK

SIDE

Ons interieur kun je het beste omschrijven als Scandinavisch met een vleugje stoer en knus.

De basis is voornamelijk in een lichte, rustige, strakke, Scandinavische stijl. Door de houten accenten her en der in meubels en accessoires heeft het toch een stoer vleugje en daarnaast ben ik gek op plaids, kussentjes  en  plantjes, wat weer voor het knusse effect zorgt.  We hebben wel geprobeerd om wat leuke originele jaren ‘60 accenten in het huis te bewaren. Zo heeft onze wc beneden nog steeds zijn jaren ’60 lichtschakelaar, die je een slag moet draaien om hem aan te zetten, behouden en hebben we op de bovenverdieping de originele binnendeuren en bijbehorend beslag behouden.

Voordat wij deze koopwoning hadden was ik nooit zo bezig met interieur en interieurstyling. Als het niet geheel afzichtelijk was en het was praktisch en functioneel was het al snel goed. Je wilt ook niet weten hoe onze vorige ‘woningbouwkeuken’ eruit zag! Werkelijk geen enkele leiding was netjes weggewerkt en de CV ketel hing (uiteraard niet weggewerkt in een keukenkastje, maar vol in het zicht) boven de gootsteen waar in de vroegere jaren een geiser hing. Maar ach, het was schoon, functioneel en het was toch maar een huurwoning, zonde om daar veel geld in te steken 😉

Deze instelling van mij veranderde rigoureus met de aankoop van dit huis.

eethoek

keuke detail goede

Nu mócht ik… het was nu voor het ‘echie’. Ik heb toen heel veel inspiratie opgedaan op de vele interieuraccounts op instagram. Er ging een wereld voor me open! Ik werd hier zo enthousiast van en het werkte op mij zo aanstekelijk dat ik in mei 2016 mijn eigen interieuraccount @styled_by_joyce ben begonnen. Héérlijk dat geschuif in huis en alle items 80.000 keer verplaatsen en daar foto’s van maken. Ik kan ook echt heel erg genieten van mijn ‘gestylde’ foto’s. Plaatjes waarop je kan zien hoe ik het huis voor ogen heb, hoe het precies bedoeld is. Want geloof me… ons huis ziet er 80% van de tijd niet zo spic en span uit als op de foto’s! (gelukkig kan ik áltijd naar de foto’s kijken!)

De  peutermoeder die dit wél 24/7 voor elkaar krijgt mag mij benaderen voor wat tips & trics! 

..

finn speelgoed

finn

En uiteraard heb ik ook nog wel het één en ander op mijn wishlist staan wat betreft het interieur. (klein nadeel van al die inspiratie, je wordt er wel een beetje hebberig van) Zo staat een nieuwe bank bovenaan ons lijstje. Deze wordt al aardig concreet want de bankenjacht is in volle gang! Daarna zou ik graag  op de benedenverdieping een ombouw om elke radiator willen. Heerlijk lijkt me dat van die lekkere brede vensterbanken! Je kan nu wel stellen dat interieurstyling en het bijhouden van mijn Instagram account  inmiddels een van mijn grootste hobby’s is geworden! En de leuke en positieve reacties en berichtjes zijn altijd hartverwarmend. Dat doet een mens goed!

bed

slaapkamer

”Meid, daar moet je wat mee gaan doen!”

Naast het stylen, restylen en schuiven in huis is mijn andere grote hobby Grafisch Designen. Voor Finn heb ik al heel wat items gemaakt, zo heb ik zelf zijn geboortekaartje ontworpen, een uitsprakenboekje, interieurposters, quotes en een naambanner voor op zijn kamer en met zijn verjaardagen maakte ik  uitnodigingen, banners en cocktailprikkers voor in de hapjes in hetzelfde thema. Hier kreeg ik zoveel positieve reacties op en ook steeds vaker de vraag of ik de gepersonaliseerde items ook in opdracht kon maken. Omdat ik steeds vaker ”Meid, daar moet je wat mee gaan doen!” hoorde heb ik besloten een facebookpagina aan te maken: www.facebook.com/joycestylingdesign Ik word er zelf altijd heel gelukkig van als ik andere mensen blij kan maken met iets wat ik met veel plezier doe. Dat geeft mij altijd veel voldoening en energie. Het Social Media tijdperk waarin we nu leven draagt daar zeker zijn steentje aan bij dus voorlopig ben ik nog wel te vinden op Instagram en Facebook … Kom je ook even kijken?

werkkamer

werkkamer 2

Liefs, Joyce

Je vind haar op :

facebook-logo-with-rounded-corners_318-9850

instagram-logo-transparent-background_zps6befc220

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie + 13 =