Stoere DIY eettafel

INSPIRE DIY EETTAFEL


nspire DIY eettafel

Al een tijdje liepen we met de gedachten ‘hoe tof zou een stoere eettafel hier in ons huisje staan.’

Het liefst zo’n een met stoere stalen poten en een  houten blad. Dus af en toe deelde we wat iedeeen met elkaar en neusde ik op pinterest voor inspiratie, maar nooit de knoop doorgehakt.

Uiteindelijk besloten we onze oude eettafel uit elkaar te halen en onderdelen te gaan hergebruiken. Zo gezegd zo gedaan. We haalden de poten los zodat we die weer onder onze nieuwe eettafel konden gaan gebruiken!

Bij karwei scoorde we vier gebruikte steigerhouten planken van 250cm bij 19,5cm, deze uitstraling paste precies bij ons idee van een stoere doorleefde eettafel. Manlief maakte de planken aan elkaar met latten, van de poten moest er een stukje worden afgezaagd omdat we de planken boven op de poten gingen bevestigen. De poten verfde ik met zwarte krijtbordverf en deze poten bevestigde we aan de onderkant van het tafelblad.

En daar was dan onze zelf gemaakte half gerecyclede stoere eettafel. Het is nu een echte blikvanger in ons huis en matched super bij onze keuken. Om het geheel af te maken wilde ik graag wat verschillende stoeltjes voor bij de eettafel. Dus ging op pad in de kringloop op stoeltjes jacht. En scoorde daar uit eindelijk twee toffe stoelen,een met de verf resten er nog op wat weer een onwijs tof paste bij de tafel en een houten die ik zelf nog even flink schuurde en daarna paste die mooi bij de andere stoel. Een stoel die we zelf nog hadden staan verfde ik in de zelfde krijtbord verf als de poten wat een leuke afwisseling geeft met de 2 houten stoelen. Stiekem wilde ik het liefst zes verschillende stoeltjes maar daar denkt de man alleen ietsje anders over. ( ik wil ook wel lekker kunnen zitten aan onze eettafel hahahah ) Dus dat gaat waarschijnlijk een stoeren leren eettafel bank worden die nu op ons wensenlijstje staan!

Ben echt nog iedere dag blij met de tafel en het totaal plaatje alles komt zo anders tot zijn recht en het maakt ondanks de tafel groter is veel ruimtelijker. Onze stoere industriele hanglampen lijken er voor gemaakt die maken het totaal plaatje echt af. Deze toffe lampen scoorde we een tijdje terug bij DKW Woonvision in Oldebroek en nog steeds blij met deze keuze.

Mocht je ooit eens in de buurt zijn is deze winkel een echte Must Visite. Daar vind je veel tegekke meubels en accessoires, als ik daar loop kan ik alleen maar denken hebben hebben hebben, en ik denk dat jij het zelfde zal gaan denken.

Liefs Naomi

Ps. DKW Woonvision heeft ook een instagram account @dkwwoonvision voor de nodige inspiratie.

Leave a Reply

zestien − 14 =

error: Content is protected !!