INSPIRE | VOOR IEDEREEN EEN MOOI BED

Heerlijk in bed kruipen, dit het liefst onder heerlijk frisse dekbedovertrekken! Maar wat ook enorm prettig is als ze er ook nog eens mooi uit zien! Dan is het ‘naar bed gaan’ voor iedereen een feest! Ik kan me zo voorstellen dat er in gezinnen met kinderen er wel eens een strijd voor komt. “ik wil niet naar bed” en omdat ik niet de beroerdste ben wil ik wat tips geven om dit hopelijk nooit meer te horen, of in ieder geval minder!

Een kinderkamer leuk inrichten is al stap 1, wanneer het een echte eigen plek is voor het kind zal hij of zij hier ook graag willen zijn. Denk aan een leuk speelplekje, bureau en een leuk bed. Zorg ervoor dat ook de kleuren minimaal blijven in een slaapkamer. Zo krijgen kinderen niet téveel prikkels in een ruimte waar juist rust de overhand moet hebben. Waar let je op:

Kleur 

Ga voor neutrale kleuren als wit, grijs, zacht blauw, zacht groen, en andere pastelkleuren. Wanneer je de basis rustig houd qua kleur kun je wanneer je dit wilt, nog wat extra’s toevoegen aan gekleurde accessoires. Denk hierbij aan prints als panters/tijgers (heel trendy op het moment), auto’s ect.

Materiaal

Ook bij het gebruik van materiaal op een kinderkamer gaan we voor natuurlijk! Denk aan; hout, rotan, wol, linnen.  Nu hoor ik mensen denken wat saai! Niets is minder waar, dit kun je zien op de kinderkamer bij Hester. Zij heeft gebruik gemaakt van een mooie blauw kleur op de muur, dit in de vorm van een lambrisering. Zo wordt het lekker speels! Daarnaast is er gebruik gemaakt van hout voor het bed, bureau & accessoires. Maar ook op het bed is gekozen voor een mooi dekbed, met een leuke print! Heel minimalistisch, dit sluit mooi aan op de rest van de kamer. Shop ook de leukste kinderdekbedovertrekken nu!

bij.hes
bij.hes

Nu de kids lekker kunnen slapen zijn wij ‘volwassenen’ aan de beurt. Om even het najaar goed in te luiden laat ik je dé trend zien op slaapkamer gebied. Wat we ook in het interieur al zien is veel roze/rood! De kleuren voor het seizoen. Dit is alleen veel uitgebreider dan de standaard kleuren roze en rood. Vele tinten door elkaar en gemixt met mooie prints. Neem dit Essenza dekbedovertrek, in 1 woord he-le-maal van nu! Vind je een bloemetjesbehang net iets te ver gaan? Verf dan de muur in een wat neutrale kleur als een beige/nude tint. Zo past het prachtig bij de kleuren van dit dekbed.

Essenza

Nu is niet iedereen fan van kleur op de slaapkamer, en slaan ze wellicht het liefst deze bovenstaande trend over. Ga dan voor basic. Om goed van start te gaan voor een basic slaapkamer, ga voor licht! Laat de muren wit of ga voor een hele zachte grijstint. Leg op het bed een dekbed van natuurlijk materiaal, zoals katoen of linnen. Auping dekbedovertrekken past erg goed in deze stijl. Dit zorgt voor heerlijk slaapcomfort en straalt rust uit. Om toch ook hier het najaarsgevoel terug te laten komen maak gebruik van mooie accessoires. Neem een vaas met rozenbottel voor naast het bed, een wollen plaid over het dekbed en een vloerkleed. Met deze toevoegingen maak je een waar ‘droom’paleisje van je slaapkamer!

Tintje Lichter
Tintje Lichter

Waaronder slaap jij vanavond?

Leave a Reply

3 + 1 =

error: Content is protected !!