INSPIRE | TUINTRENDS 2017

INSPIRE | TUINTRENDS 2017

Hoewel het pas half januari is kijk ik alweer uit naar maart.
Niet dat ik de winter vreselijk vind, maar stiekem verlang ik er toch wel naar om de deuren open te zetten en te genieten van het lente zonnetje. Herkennen jullie dit? Hahaha! Nog even wachten.
Voordat het zover is geef ik je alvast wat tuintrends voor het jaar 2017.
Het sluit erg aan op de woontrends van dit jaar.
Zoals jullie ongetwijfeld al gelezen of gezien hebben zijn enkele thema’s een absolute go dit jaar en dit is ook het geval voor de tuin.

Gelijkheid, Energie en Harmonie.
Dit zijn de sleutelwoorden om je tuin dit jaar mee in te gaan richten.
Elke trendtuin levert op deze manier een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, vogels, bijen, vlinders én houdt rekening met een goede waterhuishouding en dit is wat we uiteindelijk allemaal best belangrijk vinden toch?

De gelijkwaardige, natuurlijke tuin, het spreekt eigenlijk al voor zich.
Deze trend vestigt zijn aandacht op alle planten en bloemen in je tuin. Geen blikvangers of specifieke zichtlijnen, maar de kleuren zijn gemengd en vriendelijk .In de gelijkwaardige tuin laat je de natuur haar gang gaan. Een vijver creëert een extra rustgevende sfeer. Heb je weinig ruimte? Denk dan eens aan een klein vijvertje in bijvoorbeeld een vintage badkuip. Dit alles resulteert in een sfeer waar iedereen zich prettig voelt. In de gelijkwaardige, natuurlijke tuin zien we groen volop terugkomen. Combineer deze met verschillende paars- en roze tinten voor extra kleur.

tintje natuurlijk

De energieke, gezonde tuin. Ook dit laat weinig te raden over, de thema’s zijn duidelijk en helder.
De energieke tuin speelt in op de groeiende belang­stelling voor gezondheid en wellness. Waan jezelf in een resort! 
De vormen zijn krachtig en energiek, zo ontstaat een optimistische sfeer die voor zowel inspanning als ontspanning zorgt.
Kweek ook je eigen groenten en/of fruit in de energieke tuin. Dit heb ik vorig jaar ook gedaan en het is zo ontzettend leuk!
Heb je niet genoeg ruimte in je tuin, maar wel groene vingers? Denk dan eens aan het huren van een volkstuintje bij jou in de buurt. Het kleurenpallet dat bij deze tuin zijn kleuren die herleiden naar gezondheid en welness, zoals geel-en oranjetinten de kleur van de zon en groentinten van de mooiste bladgroente.

Tintje Energiek

totalbeauty

Beslotenheid, intimiteit en rituelen zijn de kernwaarden van de harmonieuze tuin. Natuurlijke materialen (zoals bijvoorbeeld houtsnijwerk, bamboe en jute) en organische ronde vormen, zoals een zit plek omringd met bijvoorbeeld bamboestokken, versterken dit. Ook worden alle zintuigen geprikkeld: van geurende en aaibare planten tot mooi ogende planten.
De wereld mag gezien worden in deze trend.  Bloemen en planten als een passiebloem, een grote bananenplant, varens of bamboe in je tuin zorgen voor een instant harmonieus gevoel.
Aardse kleuren kenmerken deze tuintrend. Verschillende roodtinten herinneren je aan verre oorden en laten je het gevoel van rust ervaren.

tintje harmonie

gaiahealthblog

Met deze tips en trends kun je goed voorbereid het voorjaar in!
Laat ons zien hoe jouw tuin is geworden naar aanleiding van deze tips, onder: 
#tintjelichtertuintrends2017
Onder de mooiste ingezonden foto verloot ik via IG één leuke tuinaccessoire!

Ter zijnde tijd krijg je van ons nog een reminder!

Fijne week, x Sandra

Leave a Reply

17 + veertien =

error: Content is protected !!