INSPIRE | TRENDS NAJAAR 2019

Een aantal keer werd er nog geroepen dat het nu het laatste weekend mooi weer zou zijn .. en stiekem hebben we er hier meerdere van gehad. Maar nu is het écht zover, de herfst is on! Met al een paar dagen regenachtig weer, de kortere dagen en het frissere windje trekken we massaal weer naar binnen. De kaarsjes gaan weer aan, de houtkachel moet worden geveegd en de knusse avondjes zijn steeds vaker een feit. Nu we dus weer naar binnen gaan, moeten we ook even stilstaan bij het interieur. Waar we de hele zomer bezig zijn geweest om het buiten gezellig te maken, moet dat nu binnen! Maar wat moeten we nu precies doen? Wat zijn de trends? Ik neem er een paar met jullie door. Dus kom maar op met die herfst!

Velvet

Het is al even een trend hoor, maar met geloof mij je moét het in huis halen. Velvet is een prachtig warm materiaal. Door de lichte glans oogt het ook nog eens luxe. Door verschillende kleuren te combineren in deze stof, creëer je een rijk beeld. Wanneer je kussens op de bank gebruikt in deze stof is het leuk om diverse vormen te gebruiken. Mix and match! Wil je net een stapje verder met de velvet trend? Ga dan voor een meubel in deze stof. Een mooie eetkamerstoel, poef, bank of fauteuil.

Velvet fauteuil

Bruintinten

Bruin is dé kleur voor het najaar. Eigenlijk niet zo gek, want wanneer we nu naar buiten gaan kleurt de wereld steeds bruiner .. de vallende blaadjes, de uitgedroogde bloemen. Dus niet zo gek dat er op interieur gebied gebruik gemaakt word van deze kleur. Neem bijvoorbeeld de slaapkamer, leg eens een bruin dekbed op het bed. Stijl het verder af met kussens en andere natuurlijke materialen. Denk aan rotan en andere rijke stoffen (velvet bijvoorbeeld)! Je zult zien dat bruin geen suffe kleur is dit najaar!

Bruintinten in de slaapkamer

Gedroogde bloemen

Nog zo’n trend waar je niet meer onderuit kunt. Sla een woonblad open of kijk een woonprogramma en je ziet ze voorbij komen. Eigenlijk wel een hele fijne trend. Zo hoef je straks niet elke week weer door wind en weer een nieuw bosje te halen. Maar kun je weken lang genieten van een mooie bos zonder ook nog es water te hoeven geven. Je ziet grote bossen gedroogde bloemen, maar ook pampus pluimen zijn het he-le-maal! Zet er meerdere in een vaas en verder niets ….

Pampus pluimen

Wat verder nog voorbij komt dit najaar zijn bijzondere items. Niet standaard accessoires die iedereen in huis heeft. Maar duik eens de kringloop in, of de zolder van je opa & oma. Ga opzoek naar echte schatten met een verhaal en voeg ze toe aan je interieur. Denk aan dat mooie lijstje, of bijzondere vaas. Zo creëer je een uniek en persoonlijk interieur. Echt een trend, back to your roots. Ga jij ook aan de slag dit najaar?

Velvet, gedroogde tak & bijzondere accessoires met een verhaal

Leave a Reply

twaalf − tien =

error: Content is protected !!