DO | SPIEGELS AAN DE WAND

DO | SPIEGELS AAN DE WAND

Tot kort geleden vond ik spiegels in huis vooral praktisch, totdat ik voor het behalen van mijn diploma van één van mijn vriendinnen een spiegel kreeg, die dienst doet als decoratie. Ik ben gaan inzien dat spiegels niet alleen praktisch zijn, maar dat ze ook een extra dimensie geven aan je interieur.

 Allereerst even de praktische plekken en redenen voor spiegels in huis. Er hangt een spiegel op mijn slaapkamer om te kijken of mijn kleren leuk staan en of ze wel goed zitten. Op de badkamer hangt een spiegel die ik vooral gebruik voor het opdoen en afhalen van mijn make-up. Ook hangt een spiegel in de gang om een laatste blik in te werpen voor ik naar buiten ga, zodat ik er zeker van ben dat mijn haar goed zit en er niets tussen mijn tanden zit. Super handig die spiegels in huis, maar deze spiegel is in de eerste plaats niet praktisch, maar doet vooral zijn dienst als decoratie aan de wand. Het is een echt sieraad, want dit exemplaar kleurt perfect bij het interieur van mijn kamer.

 Spiegels in het interieur geven de ruimte een bijzondere dimensie. Dat komt bijvoorbeeld doordat de spiegel het licht van buiten reflecteert, waardoor de kamer een tintje lichter wordt. Doordat het licht er zo in valt, lijkt het net alsof de kamer een extra raam heeft gekregen. Door dit optische bedrog lijkt de kamer niet alleen lichter, maar ook groter.

Daarnaast kun je door het gebruik van een spiegel een ander woonitem letterlijk en figuurlijk in het licht zetten. Door gebruik te maken van de weerkaatsing van de spiegel, zie je het item niet alleen van de voorkant, maar ook van de achterkant. Op deze manier kun je je favoriete woonitems uit laten blinken in je interieur!

Hang spiegels dus niet alleen op om praktische redenen, maar maak er een echte eyecatcher van in je interieur!

Leave a Reply

19 − 18 =

error: Content is protected !!