INSPIRE | Planten in de slaapkamer

INSPIRE | Planten in de slaapkamer

In een van mijn vorige blogs kon je lezen wat de invloed van kleur in de slaapkamer is; hoe het gebruiken van de juiste kleuren ervoor kan zorgen dat je beter en langer slaapt. Maar wist je dat planten hier ook aan kunnen bijdragen? Omdat gek ben op groen en ik de komende tijd aan de slag ga met een make-over van onze slaapkamer, ging ik eens op onderzoek uit.

Groen take-over
Planten zijn nog altijd hot! Instagram, Pinterest, Woonmagazines, alles staat vol groen. De ‘plantentrend’ duurt al even en zal voorlopig ook nog wel aanhouden. Planten zijn mooi: ze geven je interieur net dat beetje extra en in zwart/ witte interieurs geven ze net dat kleine kleuraccent. Naast dat ze erg mooi zijn, doen ze ook nog goed! Zo zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit in huis, verminderen stress en ze geven je humeur een oppepper. Maar ze kunnen je dus ook helpen om beter te slapen. Dus kan jouw nachtrust wel een boost gebruiken? Met de onderstaande tips gaat dat zeker lukken.

Slaap lekker
Planten geven zuurstof af, een prettige eigenschap in je slaapkamer, want dat kan bijdrage aan een betere en diepere slaap. Er zijn ook planten(soorten) die naast dat ze zuurstof afgeven de lucht in je slaapkamer zuiveren, ze halen de gifstoffen die in ieder huis hangen uit de lucht. Gifstoffen komen vrij uit verf, vloeren, matrassen, meubels ect. Luchtzuiverende planten zorgen voor een schonere én frissere lucht in je kamer en dat zorgt voor een verbetering van je nachtrust Een aantal planten die deze luchtzuiverende eigenschap bezitten zijn: Aloë Vera, Hedra (klimop) en de Spathiphyllum (Lepelplant). Ik heb voor onze ‘nieuwe’ slaapkamer gekozen voor de Dieffenbachia, omdat deze zo’n mooie ‘tekening’ heeft en de Dracaena, die als voordeel heeft dat hij weinig onderhoud vraagt. Ik bestelde de planten bij Het Beste van de Kweker (www.hetbestevandekweker.nl). Op deze website kun je zoeken op luchtzuiverende planten, handig toch? En ze worden heel snel (en vers) geleverd, direct van de kweker.

Dag, muggen!
Lig jij regelmatig wakker van die vervelend ‘zoemers’ om je heen? Of heb je een (extreme) snurker naast je liggen? Ook daar kun je met de juiste planten wat aan doen! Enkele anti-muggen planten zijn: Citroenmelisse, Rozemarijn en Lavendel. Met Lavendel sla je 2 vliegen in 1 klap, want de geur van Lavendel zorgt voor extra ontspanning. Een Tomatenplant schijnt ook heel goed tegen muggen te zijn, maar ja een tomatenplant in je slaapkamer is toch een beetje gek. En planten tegen snurkers? (Of eigenlijk snurkverminderend, want ze hoeven natuurlijk niet helemaal uit je kamer te verdwijnen…) De Bromelia Ananas (met dat grappige kleine ananasje) wordt tegenwoordig ook wel verkocht als anti-snurkplant. Geen idee of het echt werkt, maar het is te proberen toch? Zo’n ananasplant ziet er in ieder geval ook leuk uit op je nachtkastje!

Tot de volgende post!
Iris

 

Leave a Reply

4 × 4 =

error: Content is protected !!