INSPIRE | Moois in het zuiden

Op een tropische dag mocht ik binnenkijken op een prachtige locatie.  Een uniek monumentaal pand aan een singel in het centrum van Roermond, daar is woonwinkel Loft76 gevestigd. Loft76 organiseerde samen met designlabel Vitra en stylist Theo-Bert Pot een bloggersmiddag. In deze blog neem ik jullie mee naar al het moois wat ik daar zag.

We werden hartelijk ontvangen tussen prachtige bloemen (maar daarover later meer) met een glaasje bubbels. Theo-Bert vertelde over de stijlkamer die hij had ingericht en die we daarna direct bewonderden. Sprekende kleuren, een gallery wall en meubels van Vitra vormden een mooi geheel.

We maakten al snel wat foto’s terwijl we werden voorgesteld aan bloemiste Cobi van Cobi  Natuurlijk Bijzonder. Zij verzorgde een bloemenworkshop voor ons. We kregen tips over de verzorging van bloemen en we verrasten een tafelgenoot met een bloem. Daarna mochten we naar eigen smaak een vaasje vullen en dat werden werkelijk prachtige composities.

Het hele pand stond vervolgens tot onze beschikking. Dus de vaas bloemen in de ene hand en de telefoon in de andere op zoek naar mooie settings voor het perfecte plaatje. En wat was er veel te zien daar! Hoge plafonds met in elke ruimte andere ornamenten, glas in lood en een statig trappenhuis. Dit alles vormde een prachtig contrast met de veelal strakke, Scandinavische meubels en accessoires. Er waren dan ook veel oooh’s en aaah’s te horen en mijn bloemen stonden werkelijk overal mooi.  

Onze ontdekkingstocht eindigde op het dakterras waar een hapje en drankje al klaar stonden voor een gezellige borrel en waar we ontdekten dat ook tuinmeubelen en accessoires tot het assortiment van deze veelzijdige winkel behoren. Voordat iedereen weer richting huis ging, was het tijd voor een hilarische stoelendans. De prijs –een fiberglass chair van Vitra- heb ik niet gewonnen, maar ach die hele dag was al een groot cadeau. Het vaasje staat nu op mijn eigen eettafel te pronken en ik mag ook nog in mijn eigen huis aan de slag met een pot verf uit de eigen Loft76 collectie.

En ik kan je vertellen dat het me na dit bezoek kriebelde om aan de slag te gaan. Maar wij houden eerst vakantie dus ik kan nog even op mijn gemak een keuze maken aan de hand van de meegegeven kleurenkaart. Er is een ding dat ik wel al weet: ik ga zeker nog eens terug om me opnieuw onder te dompelen in deze inspirerende omgeving!

Liefs, Claudia @theinteriorfeed

Leave a Reply

vier × 3 =

error: Content is protected !!