INSPIRE | HET MOODBOARD VAN SANNE

INSPIRE | HET MOODBOARD VAN SANNE

Wat doe je als je niet echt foto’s van je huis te delen hebt, maar wel een nieuwe blogger bij Tintje Lichter bent? Het moodboard voor je nieuwe huis delen! Mijn vriend en ik gaan namelijk over een aantal weken verhuizen, dus er komt een bijna compleet nieuwe inrichting. Zo leuk! Hoewel we nog helemaal niet toe zijn aan inrichten (eerder stuccen, keuken plaatsen en schilderen…), betekent dat niet dat ik de inrichting moet laten voor wat het is. Sterker nog: ik ben er al maanden mee bezig (en een deel van de nieuwe inrichting ligt zelfs al op zolder op me te wachten, ha!).

Oké, laat ik beginnen bij de kleuren: wit, grijsblauw en messing details. En met grijsblauw doel ik op Denim Drift, de Flexa-trendkleur van 2017. Normaal probeer ik juist weg te blijven bij trendkleuren, want die ben je voor mijn gevoel ook weer snel zat. Maar ik vind Denim Drift zo’n fijne kleur, dat ik er toch voor heb gekozen. Het is precies genoeg blauw dat het niet saai is én precies genoeg grijs waardoor het neutraal blijft. De messing details geven dan warmte en contrast aan de verder vrij koele kleuren.

Bronnen foto’s van boven naar onder en van links naar rechts: IKEA, Karwei, Getty Images (via IXXI), Kate La Vie, MOOS design

Van de foto helemaal rechts laten we een IXXI maken. Deze foto doet me denken aan de zee, maar is wel mooi abstract. Ik vind het fantastisch! Het blauw komt dus ook terug op de muur, op de bank leg ik blauwe fluwelen kussentjes en ik wil wat vazen van blauw glas terug laten komen.

Een tikkeltje vintage speelt ook een belangrijke rol in mijn moodboard. Ik vind het alleen een uitdaging om dat vintage klassiek en retro en juist niet door te slaan naar landelijk. Het fauteuiltje van IKEA en de lampen van Karwei uit de vtwonen-collectie geven denk ik de juiste vintage touch. In onze woonkamer komt een wand vol planken, dus die kan ik heerlijk vullen met mooie en dierbare items. Een olifanten-beeldje uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld, en de miniatuur legervoertuigen van mijn vriend zijn Opa. Het inrichten van die kasten is iets waar ik misschien wel het meeste naar uitkijk. En dan heel veel #shelfie’s plaatsen op mijn Instagramaccount, haha.

ENCONTRAST

De foto van de keuken hierboven is dé inspiratiebron voor onze keuken. Bewust en onbewust, gek genoeg. Ik had deze foto namelijk al tijden op mijn moodboard staan, maar toen we de keuken eenmaal gingen uitzoeken bij IKEA heb ik dit beeld niet specifiek in gedachten gehouden. Toch is er bijna dezelfde keuken uitgekomen, haha. Alleen ons blad wordt donkerder en wij krijgen een achterwandje van wit steen bij de inductieplaat.

Ik vind het zo heerlijk om mijn plannetje zo uit te dokteren! Maar ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met schilderen. Helaas moet ik nog even geduldig zijn. Maar ik houd jullie op de hoogte!

In onze slaapkamer komt géén denim drift maar – spoiler alert! – donkergroen! Vinden jullie het leuk om meer te lezen over mijn plannen? Laat het me weten in de comments en wie weet gaat mijn volgende blog over mijn moodboard voor de slaapkamer.

Tot snel! X Sanne

 

Leave a Reply

zestien − 8 =

error: Content is protected !!