INSPIRE | Mijn 5 favoriete Zuiver items

INSPIRE | Mijn 5 favoriete Zuiver items

Onlangs mocht ik namens Tintje Lichter naar het Bloggersevent van Zuiver en Dutchbone in Westzaan. Een week lang was het ‘open huis’ en werden Klanten, Relaties, Bloggers en andere geïnteresseerde met open armen ontvangen om de nieuwe collectie te bewonderen.

Futureliving
De dag werd afgetrapt met een kijkje in de keuken: een trendpresentatie door Art Director Caroline van Velze. met als thema ‘futureliving’. Hoe gaan nieuwe technieken onze manier van wonen en leven beïnvloeden? We hebben allemaal al wel kennisgemaakt met 3D printen, maar deze techniek ontwikkeld zich zo razendsnel, dat binnen een aantal jaar in Eindhoven (my hometown) de eerste 3D geprinte huizen zullen staan. Maar ook meer maatschappelijke thema’s als ‘ZeroWaste’ en ‘de Plastic soep’, komen aan de orde, want die hebben ook grote invloed op hoe wij wonen en wat wij eten. Heel interessant en ik ben heel benieuwd welke invloed dit gaat hebben op de volgende collectie(s) van Zuiver en Dutchbone. Dutchbone is vanuit het thema ‘Awareness’ al een samenwerking aangegaan met Return to Sender (inderdaad het Label van Katja). Return to Sender zet zichzelf momenteel opnieuw op de kaart en laat zien dat er erg mooie (design)producten gemaakt worden met een goed verhaal in landen als Thailand, Mali en Indonesië.

Dit eerste deel van de Presentatie gaat over in de trends die de inspiratie waren voor de nieuwe collecties van beiden label. Voor Zuiver is dat het lichte ‘A dash of Lush’, waar roze, oranje en terracotta belangrijke kleuren zijn gecombineerd met naturellen. De nieuwe collectie van Dutchbone is geïnspireerd op het wat donkerdere ‘Inherited Elegance’ met invloeden van het Neo-classisme en de Art Deco, waarbij belangrijke kleuren paars, rood, goud, geel en groen zijn. Door deze achtergrond informatie gaan de collectie echt leven!

Mijn 5 favoriete Items
Met een hoofd vol inspiratie en informatie is er na de presentatie (en een overheerlijke lunch) uitgebreid de tijd om de Showroom te bekijken en de nieuwste ontwerpen te bewonderen. Persoonlijk ben ik groot van Zuiver en om je een idee te geven van de nieuwe collectie heb ik mijn 5 favoriete op een rij gezet.


1. Cody cabinet 2DO
Een mooi kastje, bijzonder omdat het zo afgerond is!


2. Glazed coffee table
Een salontafel met een metalen frame en blad van tegeltjes, verkrijgbaar in wit, zwart en groen. En ik twijfel heel erg welke ik het mooiste vindt.


3. Reina vase
Een bijzondere vaas met een bodem van beton, frozed glas en LEDverlichting, deze is natuurlijk heel tof voor in de Tuin!


4. Bundy pegboard
Een flink wandelement, waar je naar eigen inzicht plankjes ‘insteekt’. Perfect voor een lege wand, waar je wat mooie items wil exposeren (hij staat hoog op mijn wishlist).


5. Giant clock
En mijn echte favoriet: de Giant Clock of zijn bredere broer de Humongous clock. Gelukkig ben ik bijna jarig, want deze wil ik echt hebben. De collecties van Dutchbone en Zuiver zitten echt vol mooie (nieuwe) items, dus dit wordt vast een groot succes!

Tot de volgende post!
Iris

Leave a Reply

veertien + acht =

error: Content is protected !!