INSPIRE | MAAK KENNIS MET RIXT-MARIEKE

INSPIRE | MAAK KENNIS MET RIXT-MARIEKE

Maak vandaag kennis met Rixt-Marieke. Zij is 26 jaar en is in haar dagelijks leventje juf van 17 vrolijke kleuters. Haar werk bied veel ruimte voor creativiteit. Maar dit kan ze ook kwijt in haar huis. Ze vind het heerlijk om plekken af te struinen opzoek naar unieke items. Ze vind het belangrijk dat deze passen bij het huis en zichzelf. Rixt-Marieke is ook gek op kleding, ook hier kan zij haar creativiteit op los laten. “Een hoofd vol dromen en gedachten maakt mij een enthousiaste chaoot die haar ontspanning vindt in dans, muziek luisteren en dwalen over het strand’.

Samen met haar vriend Bas woont ze in een jaren 30 woning in Leeuwarden. Woon je in jouw droomhuis? “Ongeveer 8 jaar geleden liep ik stage op een school in de wijk waar we nu wonen. Ik fietste graag de toeristische route naar de school zodat ik onderweg naar de mooie huizen kon kijken en ongegeneerd naar binnen kon loeren. Al die oude elementen vond ik prachtig; de en-suite deuren, de erkers, torentjes, schouwen… Die oude elementen, dat wilde ik later ook.

Bij de eerste bezichtiging van dit huis wist ik meteen dat ik hier wilde wonen. Toch was daar wel even die twijfel, wil ik wel wonen in de stad? Als dorpsmeisje zag ik mijzelf ook wel op het platteland wonen. Maar deze wijk en stad voelen als een dorp en met alle vrienden en familie in de buurt, voel ik mij hier helemaal thuis.

Dit is ons droomhuis. Het gevoel dat dit huis mij geeft raakt mij elke dag weer. En het mooie is, het huis wordt elke dag meer ons.”

Foto : Iep Bergsma

Het inrichten van het huis begon met het afscheid nemen van haar “liefelijke” inrichting van haar slaapkamer. In het nieuwe huis wilde ze gaan voor stoer. In de loop der jaren heeft ze allerlei spullen verzamelend die mee gingen naar het nieuwe huis. De afgelopen 2 jaar is er veel veranderd in het interieur. het krijgt steeds meer vorm. Het fijne is dat Bas en Rixt-Marieke veel op dezelfde lijn zitten qua interieur. Het eerste wat ze samen kochten was een grote industriële lamp voor boven de eettafel.

“Wat is typisch Rixt-Marieke?’

“Ik houd wel van een beetje vrolijkheid en gekkigheid in huis, van kleur, maar ook van rust. Ik stem het graag op elkaar af en ruimtes moeten niet te vol worden. Persoonlijke spullen en items met een verhaal combineer ik graag met nieuwe items tot een knusse, warme plek. Een plek waar vrienden en familie graag neerploffen en lekker blijven hangen. De industriële lamp die Bas en ik samen kochten vond ik op marktplaats; dat is typisch Rixt-Marieke want ik struin graag marktplaats en lokale kringlopen en markten af naar unieke items.

Typisch mij is ook muziek en dagdromen, het liefst gecombineerd. Dit huis met karakter past daar goed bij. Ik ben een pietlut met oog voor detail. Zo kan ik lang bezig zijn met het zoeken naar het perfecte plekje voor een item om dit vervolgens weer te veranderen. Het is bij mij eerst doen of heel lang denken. Zo kan ik mij plots volledig op een project storten of lange tijd ergens over blijven fantaseren. Meestal combineer ik dit fantaseren met een lekker schaaltje chocola.”

De stijl van Rixt-Marieke is eigenlijk een mix van verschillende stijlen door elkaar. Ze “plukt” wat uit verschillende stijlen en combineert dit met elkaar. Zo hoopt ze dat het 1 geheel is. Een paar woorden die haar stijl omschrijven zijn vintage, industrieel, Scandinavisch met een vleugje Rixt-Marieke.

In haar huis zit ze het liefst in de woonkamer. Hier houd ze van de gezelligheid en het kneuterige. Samen met haar vriend Bas ligt ze graag lekker op de bank met een kopje thee, muziekje, Netflix of heerlijk lezend of dagdromend …Onlangs kocht ze een poster bij The Posterclub. Het is een poster van Ingrid Brugge met ‘essence of ballet. Ze is er helemaal verliefd op!

 

Ik vroeg wat haar woonwensen waren. Nou dat zijn er nogal wat! Ze zijn nog bezig om het huis te verbouwen. De zolder is al flink verbouwd en dan ook bijna af. De tweede slaapkamer, de hal en de overloop staan nog op het to do lijstje. Ook beneden willen ze graag de vloer aanpakken. De tuin staan ook nog op de planning voor vernieuwing, al met al een hele lijst! Het leuke hiervan is natuurlijk dat ze al deze ruimtes dan nog lekker kan inrichtten!

Ze houd ervan om contrasten op te zoeken. Een stoere vloer, strakke eethoek, betonlook op de muur en dit in contrast met de jaren 30 elementen van het huis. Het allerliefst wil Rixt-Marieke een uitbouw in de eetkamer, een lastige klus daarom komt er eerst een nieuwe eethoek.

Tot slot deelt Rixt-Marieke nog haar favoriete interieurwinkels, en hoe tof Sissy-Boy staat er ook tussen. Ik volg haar al een tijd via Instagram en niet zonder reden. Ik zie haar altijd met de mooiste kleding van Sissy-Boy en ook in haar interieur herken ik veel toffe items van Sissy-Boy. Verder gaat ze graag naar De Regent in Akkum. Verder shopt ze graag online bij Vlechtjes en Bretels en Vanwini.

Ben je nu helemaal fan van Rixt-Marieke? Volg haar dan op Instagram!

Leave a Reply

zes + 13 =

error: Content is protected !!