INSPIRE | MAAK KENNIS MET NIELS, EEN ECHTE INTERIEUR MAN

INSPIRE | MAAK KENNIS MET NIELS, EEN ECHTE INTERIEUR MAN

Hoe leuk is dat, een man die ook van interieur houd! Ik dacht die moet ik vragen voor een interview. Dus ga lekker zitten en lees alles over Niels!

Niels is 30 jaar en werkt als adviseur ruimtelijke ordening en stedenbouw. Dit betekent dat hij naast de inrichting van zijn eigen huis, voornamelijk bezig is met de inrichting van onze leefomgeving. Zijn werk is erg divers, de ene dag is hij bezig met de herontwikkeling van een oud fabrieksterrein, en de andere dag met de landschappelijke inpassing van een zonnepark. Naast zijn gave baan heeft Niels een passie voor reizen, fotografie en is hij ontzettend druk met zijn interieur!

Ze wilde graag een huis met karakter, en met zoveel mogelijk authentieke details

Hij woont sinds de zomer van 2016 niet meer in Utrecht maar verhuisde naar Nijmegen. Hier woont hij samen met zijn vriendin Simone, met heel veel plezier!

Twee jaar geleden toen Niels en zijn vriendin besloten om samen te gaan wonen hebben ze veel huizen bekeken. Maar helaas was het steeds nét niet. Ze wilde graag een huis met karakter, en met zoveel mogelijk authentieke details. Ze besloten de bezichtigen even op “on hold” te zetten maar toen stuitte zij op hun huidige woning! Op slag verliefd waren ze … Het is een klassieke arbeiderswoning uit 1906 met die authentieke details de ze wilde! Hoge plafonds, glas-in-lood, originele houten paneeldeuren, een prachtige trap en originele schuiframen. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat het klopte! Nog een mooie bijkomstigheid is dat het huis volledig voorzien is van een kelder, dit zou een uitstekende mogelijkheid bieden voor een atelier. Achter het huis is het heerlijk, het heeft een stadstuin met heel veel groen. Na het zien van dit huis brachten zij direct een bod uit en 3 dagen later waren de handtekeningen gezet.

Ze hebben een flinke verbouwing gedaan en wonen er nu anderhalf jaar met veel plezier. Het is niet perse het ultieme droomhuis voor Niels maar voor nu perfect. Ze blijven er dan de aankomende jaren nog lekker zitten.

Hoe ging het inrichten van het huis?

“Het inrichten van het huis ging niet zonder slag of stoot, maar over de basis waren we het gelukkig eens: wit (met hele lichte grijstinten). Dit biedt ons alle vrijheid om met kleuren te spelen. Het Perzisch tapijt en de stoel van Kho Liang Ie springen er daardoor uit, het zijn echte eyecatchers. Het lastige was vooral dat ik veel meubels meebracht uit mijn vorige woning, terwijl Simone vanuit een studentenkamer kwam. Het is makkelijker wanneer je er beide blanco instapt, dan kun je samen op zoek naar een leuke stoel of bank. Dat was nu niet het geval. En hoewel onze smaken redelijk overeenkomen, is met name de bank een doorn in het oog voor Simone. Dat levert nog wel eens discussie op, net als mijn dure smaak haha.”

Niels is iemand die perfectionistisch is. Alles moet kloppen tot in de detail, anders wordt hij onrustig. Dit geldt niet alleen voor zijn werk maar ook zeker voor de inrichting van hun huis. Af en toe word hij hier zelf ook moe van .. dan denkt hij “Niels, laat de boel even” Maar dit is natuurlijk erg lastig als je een perfectionist bent .. Naast deze karaktereigenschap is Niels zoals hij zelf zegt een tikkeltje. autistisch. Dit houd in dat hij niet wekelijks schuift met de meubels. Als een bepaalde opstelling goed bevalt, blijft dit ook zo. Daarin tegen schuift hij wel veel met accessoires. De planten krijgen ook met regelmaat een nieuwe plek. Vaak zegt zijn vriendin Simone, ‘ga nu eens zitten” maar dit is voor Niels heel erg lastig!

De stijl van Niels is eclectisch en eigentijds. “Ik ben altijd op zoek naar een evenwichtige combinatie van (Mid-century) vintage elementen en (Scandinavisch en Dutch) design. Daarnaast wil ik niet te veel meegaan in trends, ik blijf liever dicht bij mezelf. En planten uiteraard. Die geven kleur aan je interieur, daar word ik blij van.’

De eetkamertafel is zijn favoriete plek in het huis. Hier zit hij graag alleen of gezellig met vrienden. Het is een centrale en lichte plek in huis, en er is direct contact met de tuin. Een ideale plek om te werken dus! In de zomermaanden is de tuin een verlengstuk van het huis. Ze zijn graag buiten en daarom staan dan ook altijd de deur open. Buiten staat ook een houtkachel, het liefst had Niels deze binnen. Vooral bij de koude winterdagen.

Wat is je allerlaatste aanwinst?

“Mijn laatste aanwinst is de occasional tabel LTR van Charles en Ray Eames. Een design klassieker uit 1950 die eigenlijk in geen enkel huis zou mogen ontbreken. Het is een tijdloos en functioneel, daar houd ik van. Ons huis staat overigens vol met kleine bijzettafeltjes. Ik houd niet zo van grote meubelen.”

Ik vroeg aan Niels wat zijn woonwensen waren, nou daar kom hij. Een grote glazen doos, die aan het huis word “geplakt” waardoor binnen overvloeit in buiten. Een grote kas als ware, met veel enorme planten en een heerlijke fauteuil. En dan wel dé Eames Lounge Chair. Dit zal een plek zijn om heerlijk tot rust te komen.

Favoriete interieur winkels?

“Heb je even? Mijn favoriete winkel is zonder twijfel Deja VU in Nijmegen, een veelzijdige woonwinkel met veel designklassiekers en leuke accessoires. Je vindt er veel Nederlandse labels (o.a. Artifort en Gispen), maar ook (jonge) Scandinavische merken en gerenommeerde merken als Vitra. Een andere leuke interieur winkel is de conceptstore C-more in de voormalige Honig-fabriek. Je vindt hier veel werk van jonge (Nederlandse) ontwerpers.”

“Verder bevinden veel van mijn favoriete winkels zich in Utrecht, waaronder Strand West en Emma B. aan de Oudegracht en Bij den Dom in de Domstraat. Daarnaast kom ik ook graag in de HAY store in Rotterdam en MisterDesign in ’s Hertogenbosch.”

Het is meer een uit de hand gelopen hobby

Niels is al sinds vroeger bezig met interieur. Hij is opgegroeid in een huis waar eigenlijk nooit iets veranderde. Daarom gooide hij met regelmaat zijn eigen kamer om. Ook tekende hij dit eerst uit op papier en dan ging hij aan de slag. Dit ging wel eens verkeerd maar dan schoof hij alles weer netjes terug. Dit kon dan een hele middag kostte en was er uiteindelijk weinig veranderd. Dit is nu wel anders. Niels vind het óntzettend leuk om met interieur bezig te zijn. Maar ambitie om hier zijn werk van te maken had hij niet. Het is meer een uit de hand gelopen hobby.

Eigenlijk was ik vroeger al bezig met interieurs. Ik ben opgegroeid in een huis waar eigenlijk nooit iets veranderde, dus gooide ik regelmatig mijn eigen kamer om. Vaak tekende ik dan eerst alles uit, er zat altijd een idee achter. Soms pakte het ook verkeerd uit hoor, dan schoof ik alles weer terug. Dan was ik de hele middag zoet en was er uiteindelijk weinig veranderd. Dat is nu niet anders.

Tot slot willen we weten waar je graag komt om te shoppen of ontspannen?

“Neem eens een kijkje in de voormalige Honig fabriek in Nijmegen, waar je naast de conceptstore C-more ook Smeltkroes vindt; een creatieve broedplaats met diverse kleine ondernemers (onder andere Hella Duijs en Joost Seegers). Als je dan toch een bezoek aan de Honig fabriek brengt moet je ook zeker een biertje gaan drinken bij brouwerij Oersoep. Lekker eten kun je bij Meesterproef.”

Kun je nu niet genoeg krijgen van het interieur van Niels? Volg hem dan op Instagram!

 

 

 

Leave a Reply

twee × 5 =

error: Content is protected !!