INSPIRE | KLEUR IN JE INTERIEUR

INSPIRE | KLEUR IN JE INTERIEUR

Wit, witter, witst. Wanneer ik door de tijdlijn van mijn Instagram scroll, tref ik vooral foto’s aan van neutrale, witte interieurs. Ze zijn prachtig en stralen rust uit. Niet voor niets heb ik zelf ook jarenlang een slaapkamer gehad waarbij het me niet wit genoeg kon. Ik denk dat een hoop mensen dan ook verbaasd waren dat we voor een vrij aanwezig kleurenpalet kozen toen we gingen samenwonen. Van te voren hadden we het al over deze kleuren en je had de gezichten moeten zien. “Dat wordt één groot circus!”. Toch vindt iedereen het nu reuze meevallen en krijgen we erg veel complimenten over ons interieur. Ik vind het leuk om steeds meer inspiratie te zoeken, waarbij kleuren gecombineerd worden in huis. Gelukkig zie ik dat woonmerken langzaamaan steeds meer overschakelen naar een bonter kleurenpalet. Wil jij ook meer kleur toevoegen in je interieur, maar durf je niet zo goed? Met deze tips help ik je een eind op weg!

kussenhoes
Rustige basis

Kleur in je interieur betekent niet dat je gelijk met de verfroller aan de slag moet. Wanneer je niet gewend bent aan kleur, zou ik je aanraden te kiezen voor een rustige basis. Ook wij hebben bij de duurdere meubelen (bank, eettafel, kast) gekozen voor grijstinten en zwart/wit. Hierdoor heb je als het ware een leeg doek waarop je zoveel kleur aan kunt brengen als je zelf wil. Vervolgens kun je bijvoorbeeld beginnen met het wisselen van kussenhoezen of een plateau neerzetten met gekleurde kaarsen. Het is ideaal om voorzichtig aan een kleur te wennen. En als het je toch niet bevalt, ben je niet meteen een klap geld lichter en heb je je interieur zo weer terug bij het oude.

@door.kimberly
Kleuren kiezen

Naast het wennen aan kleur, is het vaak ook lastig om te bepalen welke kleur bij je past en hoe je een mooi palet samen stelt. Zelf begon ik met groen in huis, maar al gauw vond ik het wat vlak om het hierbij te laten. Dus wilde ik een extra kleur toevoegen. Maar welke kleur staat er nu echt mooi bij? Wat mij erg hielp, was een kussen met bloemenprint. In dit kussen kwam het groen van de blaadjes zo mooi samen met het roze van de bloemen. Daarom besloot ik dit roze langzaam toe te voegen. Eerst door een kussen, toen een vaas, etc. Het kan dus erg helpen door een bepaalde print als uitgangspunt te nemen bij het bepalen van het palet. In de foto hierboven van @door.kimberly zie je ook dat de kleuren in haar huis allemaal terug te vinden zijn in het vloerkleed. Als het kleed niet vloekt, dan zal de rest dat ook niet doen. En het vormt meteen een mooi geheel. Naast een vloerkleed of textiel, zijn ook kleuren uit een schilderij of poster erg goed als uitgangspunt te gebruiken.

dekbed
@talkingspaces.co
langzaam opbouwen

Wanneer je eenmaal de juiste kleuren gekozen hebt, is het een kwestie van langzaam opbouwen. Door een beetje te spelen met de kleuren en af en toe iets een variatie toe te voegen, krijg je steeds meer diepte in je interieur. Ben je na de accessoires toe aan meer? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bijzettafel of kastje in een kleur te schilderen. Of kies ervoor om een paneel te schilderen of behangen (zie artikel). Ook deze items kun je gemakkelijk verplaatsen of overschilderen, waardoor je er niet meteen aan vastzit.

blauw roze
@stylingandstuff
go for it

En als je dan toch eenmaal de moed verzameld hebt om met de verfroller aan de slag te gaan: go for it! Eigenlijk klinkt het veel heftiger dan het is, want ook een muur kun je altijd weer een andere kleur geven. Daarnaast zijn er op dit moment ook voldoende opties om een kleur te testen (denk aan een kleurtester of app). Zo heb je van te voren een impressie van het eindresultaat. Je zult zien dat de neutrale meubelen op zo’n gekleurde muur extra mooi uitkomen en dat het veel warmte aan het huis kan geven. En druk? Je kunt het zo druk maken als je zelf wil. Een effen muur met vergrijsde tint creëert natuurlijk een heel ander effect dan een druk behang. Zelfs een knalkleurtje hoeft helemaal niet heftig te zijn in combinatie met het zachte roze, zoals @stylingandstuff hierboven heeft gedaan.

groen geel
@serifehome

Zo zie je maar dat kleur in je interieur helemaal niet zo heftig hoeft te zijn als het klinkt. Wat je ook doet, zorg dat je jezelf de tijd gunt om er aan te wennen. Het lijkt me super om binnenkort wat meer kleur voorbij te zien komen op Instagram!

Liefs, Angélica

slaapkamer
@kavel110

Leave a Reply

2 × vijf =

error: Content is protected !!