INSPIRE | INTERIEUR & KIDS

Wanneer je kinderen hebt zul je het probleem herkennen .. je huis moeten aanpassen voor ze! Nu heb je uiteraard álles over voor je kleine grut maar er zijn grenzen! Wanneer je gek bent op interieur en je het een beetje wilt behouden zoals je het bedoeld hebt is deze blog een must om te lezen. Niet alle kids items zijn mooi wanneer je ze koopt, of kun je hier toch wel wat aan doen?! Zeker!

Om te beginnen het speelgoed .. nu is mijn zoontje pas een maandje uit dus zoveel ligt er nog gelukkig niet in mijn huis. Maar wanneer ze aan de slag gaan met blokken, barbies, auto’s en ander speelgoed is het huis niet meer veilig! Sommige ouders zullen het niet erg vinden, maar wij als interieurlovers is het een hel!! Zorg er daarom voor dat je kinderen een vaste opbergplek hebben. Na een gezellig speelmomentje kun je best even (samen) met je kids opruimen. Is ook even een educatief momentje! Neem een dichte kast of opbergbox waar alles in opgeborgen kan worden. Deze kast of kist kun je ook helemaal laten opgaan in je interieur. Wanneer je er 1 aanschaft kijk je niet of je kids hem leuk vinden, maar jij! Ik heb zo onlangs een grote oude kist gekocht. Nu liggen er nog wat grote knuffels in maar kan later gebruikt worden voor al het andere speelgoed. Deze kist past qua look mooi in mijn interieur. Zo hoef ik me niet druk te maken dat iets voor het speelgoed een doorn in het oog is. Stijlvol opbergen dus!

Wanneer je een box nodig hebt is dit ook best een ‘storend’ dingetje in je interieur .. dus hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit zo min mogelijk pijn doet in je interieurhart?! Om te beginnen, de kleurkeuze. Past de kleur van de box wel bij je interieur? Of moet er een kleurtje overheen? Let er wel op dat je een verf op waterbasis neemt, zo is het veilig voor je kindje. De standaard kleuren als wit, grijs, zwart of hout zullen al wel voor een groot deel bij de interieurs kunnen passen. Ik heb een grote zwarte eettafel staan met zwarte stoelen, je raad het al! Ik koos een zwarte box. De verdere aankleding kun je ook goed passend maken met je interieur. Als je zelf handig bent kun je een zelf een boxkleed maken, of eventueel laten maken. Zo hoef je niet een kleurrijk exemplaar uit de winkel te halen! Maar bepaal je zelf de kleur van het kleed. Want geloof mij, dit kleed is ook echt een opvallend iets in huis. Let verder op de spullen wat je in de box hebt liggen, is het allemaal echt nodig? Of kun je het even ergens anders opbergen. Wil je wel wat bewaren in de box? Gebruik een mandje oid en berg hier de spullen in op. Zo behoud je rust en oogt het opgeruimd.

Aan mijn eetkamertafel staat nu al een kinderstoel (triptrap) te pronken … kies ook deze net als de box in een kleur die past bij de rest! Deze stoel staat jarenlang in een interieur dus hij moet niet storend zijn. Nu heb ik bovenop deze stoel een mini zitje in het wit gekocht. En dit terwijl ik een zwarte stoel heb .. je raad het al, vreselijk! Maar helaas had ik geen keuze .. Wel heb ik onlangs dit probleem verholpen. Ik kwam op Instagram iemand tegen die hoezen maakt voor dit Newborn zitje. De perfecte uitkomst! Zij maakt de hoezen zelf, in ontzettend veel kleuren en stoffen. Ik koos een zwarte velours variant uit en een trendy ribstof in de kleur cognac. En nu past deze stoel ook gewoon bij het interieur. Wil je ook zo’n toffe hoes? Kijk dan even op haar Instagram. dit.is.houdt

Nu weet ik dat er ouders zullen zijn, die denken ‘waar maak je je druk om’. Maar ik weet dat er genoeg moeders/vaders zijn die ook geven om het interieur .. en het het liefst ook ‘normaal’ en mooi willen houden. Tuurlijk ontkom je niet helemaal aan sommige aanpassingen maar er is wél veel mogelijk. Let tijdens de aanschaf van bepaalde items dus op de juiste kleur en probeer het te matchen. Zo zul je zien dat je interieur gewoon zo blijft zoals je graag wilt. En tuurlijk mogen je kids lekker blijven spelen ;-)!

Leave a Reply

2 × een =

error: Content is protected !!