INSPIRE | Inspiratie is overal

Inspiratie opdoen, hoe doe je dat? Of vooral waar doe je dat?

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Een goede vraag. Met heel veel antwoorden. Natuurlijk zien we veel op instagram en de winkels proberen hun spulletjes ook zo leuk mogelijk onder de aandacht te brengen in de hoop dat wij het allemaal willen hebben. En dan heb ik nog vriendinnen met een hele goede (woon)smaak. Ook wandel ik graag eens door voor mij onbekende straten om te spieken naar tuinen en vensterbanken en –ik beken- werp ook graag een blik naar binnen.

Maar waar ik echt van geniet is drinken, eten en/of slapen in een andere mooie omgeving. Zowel in binnen- als buitenland en in verschillende stijlen. Niets leukers dan me onder te dompelen in de sfeer van de locatie en lekker om me heen te kijken, naar mooie details en aparte hoekjes. En ik kan het al jaren niet laten er een kiekje van te maken zodat ik het later nog eens kan herbeleven. In deze blog deel ik er een aantal met jou.

In een andere stad
Verken samen met een vriendin of je partner een voor jou nieuwe stad. Vraag vooraf anderen om tips voor hotspots of loop gewoon ergens binnen als de buitenkant je leuk aanspreekt. Mijn tip: Doe je dit op een doordeweekse dag in plaats van het weekend dan is het minder druk bezocht en komt alles het beste tot zijn recht.

In een ander land
Als je van reizen houdt, dompel je eens onder in een andere cultuur. Of kijk gewoon hoe ze elders in Europa hun winkel, hotel of restaurant stylen. Welke kleuren combineren ze met elkaar? Waar word jij vrolijk van? Hier kun je vast ideeën opdoen om je eigen huis, tuin of balkon een zomerse twist mee te geven. Mijn tip: kijk eerst goed rond voordat je je koffer op bed gooit of de menukaart in de hand neemt.

Op bekend terrein
Ook in je eigen stad of dorp is genoeg te zien. Ga eens buiten je comfortzone en neem niet je standaardkroeg maar kies eens voor een ander terras (en bezoek het toilet zodat je ook even binnen kunt spieken). Loop vooral ook even binnen bij die nieuwe start-up. Mijn tip: sla de bloemenwinkel niet over.

Leave a Reply

12 − drie =

error: Content is protected !!