INSPIRE | HET HUIS VAN NIENKE

INSPIRE | HET HUIS VAN NIENKE

Nienke, is 23 jaar en woont in een gezellig dorp in de Achterhoek. Hier woont ze samen met haar vriend, 2 konijnen én 2 vissen. Klinkt gezellig! In het dagelijks leven heeft Nienke een full-time baan als Verzorgende IG binnen een verpleeghuis bij mensen met dementie. Ze haalt veel voldoening uit haar werk, er is dan ook geen dag hetzelfde. Maar dit is niet alles wat ze graag doet. Samen met haar familie en vrienden brengt ze graag veel tijd door. Haar grote hobby is fotograferen en deze dan bewerken. Ze is net als vele gek op Instagram en vind het heerlijk om hier inspirerende feeds te ontdekken.

Ja ik kan zeggen dat ik in mijn droomhuis woon

Samen met haar vriend heeft Nienke een nieuwbouw hoekwoning. Deze staat in een nieuwe wijk aan de rand van het dorp. “Het is een nieuwe wijk, dus er kan nog heel wat gebouwd worden.”

Ik vroeg Nienke of zij in haar droomhuis woonde, en ja dat doet ze! Hoe gaaf is dat … Elke dag wanneer ze thuis komt en de deur open slaat, is ze steeds weer trots op wat zij samen hebben opgebouwd.
 Hoe ging het inrichten van jullie droomhuis?
“Eigelijk ging het inrichten niet moeilijk, mijn vriend houdt van donkere kleuren en ik van het tegenovergestelde. De kleuren zwart, wit en grijs komen daardoor veel terug in ons huis. De accessoires hebben meestal een kleur, waardoor we veel kunnen wisselen van kleuren.”
.

Wat is typisch Nienke?
“Impulsief; Wanneer ik iets zie wat ik mooi vindt wil ik het eigelijk direct kopen en thuis een mooi plekje geven. Zonder dat ik erbij nadenk of het wel past of handig is. Dit krijg ik vaak thuis te horen (haha). Mijn moeder zegt ook vaak ‘ het is altijd weer een verassing als ik bij jullie kom, omdat er altijd wel weer iets veranderd is of dat er iets nieuws staat’ .”
De stijl bij Nienke thuis is industrieel. Van donkere tot lichte kleuren als zwart, wit en grijs voeren de boventoon. De muur in de woonkamer heeft een stoere betonlook. Deze muur heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost verteldt Nienke. Het was erg lastig om te verven, maar ziet er uiteindelijk wel gaaf uit.
Op de bovenverdieping hebben ze alles wit gelaten. In combinatie met vooral zwarte meubels, oogt het hier rustig.
.
Even terug naar de woonkamer, want dit is toch wel dé favoriete plek. Vanuit de keuken kijk je
hier zo in en dit geeft ruimte om contact te hebben met diegene die daar zitten. Heerlijke plek met familie of vrienden of gewoon lekker met z’n 2 op de bank tv kijkend …
Er is 1 ruimte waar wij vrouwen wel jaloers op kunnen zijn, de inloopkast! Omdat ze (beide) van shoppen houden was dit dan ook een MUST! Er was 1 kamer over en hier toverde ze een fijne inloopkast, genoeg plek voor alle kleding.
 .

 .
Wat is je laatste aanwinst?
“Ik was op zoek naar een ronde spiegel met een gouden rand. Deze spiegel vond ik bij de Xenos voor een leuke prijs. Deze hangt nu te shinen op onze slaapkamer. Ineens wordt een saaie witte muur dan wat levendiger.”
.
DREAM ON 
Woonwensen?
“Poeh, woonwensen.. We wonen in een nieuwbouw huis dus eigelijk hebben we alles naar onze eigen smaak kunnen invullen en aangeven. Maar mijn grote wens is nog wel om een keer een stalen zwarte deur te bevestigen in plaats van die gewone witte deuren. Misschien komt deze er ooit nog wel een keer, maar voor nu ;’ DREAM ON! ‘
Haar favoriete woonwinkels zijn onderandere Zitmaxx wonen en ZENN lifestyle. Hier komt grotendeels alle meubels vandaan.
Andere leuke winkels en tips van Nienke zijn: Stoer wonen Aalten (Achterhoek), LOFT Arnhem, Stoer & Sfeer Doetinchem, KEET ; Rotterdam, STEK ; Den Burg Texel, Instore Conceptstore Delft & Winterlodge/ De Branding.
Leuk om te zien dat het lekker divers is en door heel Nederland!
Nienke is er zich niet zo bewust van, maar stiekem is ze al lang bezig met interieur. Toen ze nog thuis woonde kocht ze vaak fotolijstjes, posters en kaarsen. Hier kon ze lekker mee “stylen” op haar kamer. Ook schoof ze met haar kast en bed om zo steeds weer een andere look te creëren.
Ook las ze graag (woon)tijdschriften en knipte ze hier de mooiste afbeeldingen uit en beplakte hiermee haar hele deur. Nu is ze er een stuk serieuzer mee bezig. Dit komt natuurlijk door haar eigen huis. Heerlijk om nu zelf te bepalen wat je koopt en mooi vindt!
Wil je haar blijven volgen? Kijk dan op haar Instagram.

Leave a Reply

twintig + 9 =

error: Content is protected !!