INSPIRE | HET BOLLETJESKLEED UIT NEPAL

INSPIRE | HET BOLLETJESKLEED UIT NEPAL

De slaapkamer, een ruimte waar je stiekem heel wat uurtjes van je leven in doorbrengt. Er zijn zelfs mensen die het heerlijk vinden om zichzelf terug te trekken op de slaapkamer en hier een leuk boek te lezen of film te kijken. Dit doe ik zelf niet maar wat ik wel belangrijk vind is dat de sfeer goed is. Een goede sfeer op de slaapkamer zorgt ervoor dat je je goed voelt, tot rust komt. Daarom is het belangrijk hoe je de slaapkamer aankleed. De slaapkamer bij ons was wel oké, maar had wel weer even een update nodig.

Om te beginnen had ik wel wat nieuws nodig … waaronder een nieuw vloerkleed. Ik had voorheen een groot vloerkleed onder het bed liggen maar vond dit te kolossaal. Daarom koos ik nu voor een rond kleed. En dit kleed is ook nog eens erg bijzonder, het kleed is van Sukhi en wordt helemaal met de handgemaakt! Ik ging voor een zwart kleed omdat dit het beste past bij mijn interieur. Maar hij is er in elke kleur die je maar kunt bedenken te verkrijgen. Bolletjes kleden worden gemaakt in Nepal, en bestaat uit wel duizenden bolletjes. Deze bolletjes zijn van 100% wol. Deze kleden worden in ateliers gemaakt door echte vakmensen, het team bestaat grotendeels uit vrouwen. Zij kunnen hun passie he-lemaal kwijt in het maken van deze prachtige kleden. En het leuke is ook dat deze kleden rechtstreeks vanuit het atelier bij jou thuiskomt. Zo hing er ook een tag aan met de naam van mijn ontwerper, hoe leuk!

Het kleed is mooi compact en stevig, hierdoor blijft deze ook jarenlang mooi. Ik heb hem naast het bed neergelegd, hoe fijn als je uit bed stapt en je voeten landen op dit mooie zachte kleed? In combinatie met de zwarte lamp, rotan kruk en het doek wordt het helemaal 1 geheel. Ik zette een mooie stoere plant op het krukje. Deze staat in een zwarte pot van HAY. Ik zeg, deze hoek is geslaagd.

Verder gaf ik de trap een make-over. Deze had al een hele tijd dezelfde items erop staan en ik was het zat. Ik kocht een mooie gouden lijst van Bloomingville en vanuit hier plaatste ik meer gouden accenten in de slaapkamer. Aan de andere kant van het bed staat de tafellamp van House Doctor die ook een gouden detail heeft. Verder kleedde ik de stoel even aan die ook op de slaapkamer staat. Hier ligt zoals je ziet het kleed van Sukhi ook erg leuk. Misschien wordt dit dan toch een plekje waar ik een boek kan lezen. Ik ben zo blij met de make-over, en stiekem heb ik niet heel veel gedaan. Maar mijn grootste aanwinst en trots is wel het nieuwe bolletjeskleed!

Leave a Reply

5 × een =

error: Content is protected !!