INSPIRE | HET BEGIN VAN DE BABYKAMER

Een titel waar je direct met je neus in de boter valt. Je leest het goed, er is een baby op komst! Super spannend en leuk tegelijk. Eind oktober mogen wij ons kleine ukkie verwelkomen in ons “gezinnetje” klinkt wel mooi toch?! Los van dit moois gaat mijn hart natuurlijk ook harder kloppen op interieurgebied. Want ik mag weer een kamer stylen, woehoe! Zoals bekend, wonen wij in een jaren 30 huis en hebben we boven 2 slaapkamers. Waarvan 1 van ons en de ander in gebruik als walk in closet. Dus je raad het al, ik moet de luxe van die laatst kamer laten varen … maar nee dat vind ik totaal niet erg! Hier moet de basis wel he-le-maal opnieuw gedaan worden. Om te beginnen het kozijn, met de herfst en winter is het een en al tocht en kou! Dat kan natuurlijk niet, dus deze is dan ook reeds vervangen. Nu de afwerking nog en dan kan alles opnieuw in de verf gezet worden. Zodra dit af is dan kan ik eindelijk los …

Wel heb ik al een beetje de sfeer geproefd. Voordat we gingen klussen stonden alle meubeltjes er al in en heb ik deels de look kunnen uitzetten. Ook heb ik gekozen voor een kleur op de muur. In eerste instantie wilde ik het kamertje wit laten, maar toch om het wat knusser te maken komt er een kleur. Maar dan komt het dilemma, welke kleur?! Nu had ik stiekem al een klein uitgangspunt; het rompertje aan de commode. Ik vind het zo’n stoer kleurtje, en deze zou perfect passen in de style wat ik wil. Ik omschrijf de style als natuurlijk & basic. Wellicht voel je het al aankomen … maar ik ben dus mét het rompertje naar de bouwmarkt gegaan. Ik moest toch echt die kleur hebben! Na wat stalen uit de rekken geplukt te hebben was het twijfelen begonnen. Want wat lijken die kleuren op elkaar, en toch ook weer niet. Is het niet te bruin, of te geel! Na een hele tijd wikken en wegen, koos ik voor de kleur E4.30.60 van Sikkens. Ik nam een klein proefblikje mee en ging aan de slag. Op de lange wand verfde ik een vlak en heb het een dagje aangekeken, en ik was om! Dit was’m.

Straks als ik na het witten van de kamer aan de slag kan, ga ik kijken hoe ik de kleur ga plaatsen op de muur. Het word een vlak, een cirkel of een deel van de muur. Zodra alle meubeltjes weer op de plek staan ga ik bepalen hoe de kleur op de muur komt. Ondertussen doe ik wat inspiratie op, op Pinterest & Instagram.

De meubels die ik heb gekozen zijn allemaal wit, op de kledingkast na. Deze is van rotan en kocht ik bij Karwei. De commode is van Ikea, de kast Hemnes. Deze heeft van origine zwarte knopjes, wat de kast wat suf maakt vind ik zelf. Daarom heb ik gouden knoppen gekocht en deze op de kast bevestigd, wat een knopje al niet kan doen! De kast krijgt direct een luxere en hippe uitstraling. Het ledikantje is van Coming kids en hebben we gekocht via Marktplaats. We hadden deze in eerste instantie gezien bij zo’n grote babystore, maar met goed speurwerk van mijn man hebben we hem voor een leuk prijsje op kunnen halen. De basis is er! Op de commode ligt een gevlochten verschoonmandje, issie niet leuk!? Wellicht is hij niet zo praktisch maar wel een stuk mooier dan een aankleedkussen. Het natuurlijke materiaal zie je dus op meerdere plekken terugkomen in het kamertje.

Wit, natuurlijke materialen & rust! Dat is de basis voor de babykamer. Zodra ik aan de slag kan met de styling ga ik hier in een nieuwe blog verder op in. Ook beschrijf ik wederom waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt. Voor nu ga ik weer verder dromen over dit kamertje ..

Kleurstalen & rompertje in de bouwmarkt
Testvlak kleur
Natuurlijke materialen als basis

Leave a Reply

tien − vier =

error: Content is protected !!