INSPIRE | MIJN FAVORIETE WOONITEMS

INSPIRE | MIJN FAVORIETE WOONITEMS

Doordat ik sinds een paar manden op mezelf woon, heb ik opnieuw kunnen beginnen met mijn interieur. Ik bracht meerdere bezoekjes aan de IKEA maar ik kreeg gelukkig ook mooie, karakteristieke spullen van familie en vrienden. Daarom leek het me leuk om mijn favoriete woonitems met jullie te delen vandaag. Zo krijgen jullie meteen een kijkje in mijn kleine huisje. 

Mijn vision board is een van mijn favoriete woonitems in mijn huisje. Deze heb ik gemaakt toen ik er net kwam wonen. Grappig om te zien dat ik nu al weer andere dingen op zou doen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een prik/magneetbord en wat inspirerende plaatjes. Zelf vind ik het heel motiverend om er iedere dag even naar te kijken. Zo ga ik steeds weer met nieuwe inspiratie aan de slag.

Het schilderij van mijn oma staat eigenlijk stipt op nummer één. Het doet me zo veel goeds om haar een beetje bij me te hebben in mijn huisje. Daarnaast staat hij prachtig bij mijn oker gele kussens. Zo heb ik echt het gevoel alsof ik het zonnetje in huis haal. Doordat hij boven mijn bank hangt kan ik er altijd naar kijken, zelfs vanuit mijn bed. Dat geeft me dan echt kracht.

Ik vind het echt heerlijk om planten in mijn huis te hebben. Ze geven me een soort rust en het staat meteen een stuk frisser in mijn kamer. Inmiddels ziet mijn basilicumplant er niet meer zo vol uit maar hij leeft nog steeds!

Grote bakjes van de IKEA. Hier kan dus echt werkelijk alles in! Meestal doe ik er een hele hoop kwark met fruit in, maar laatst gebruikte ik ze ook als soepkommen. Een beetje lastiger zonder handvat maar ze zijn zo groot! Nu heb ik nooit meer het probleem dat mijn appel uit het bakje valt of dat alles over de randen stroomt. Ideaal!

Dit is eigenlijk een combinatie van twee favoriete woonitems, namelijk mijn dromenvanger en mijn vensterbank (al kun je dat eigenlijk geen item noemen). Door de dromenvanger word er een soort Ibiza sfeertje gecreëerd en ik vind hem vooral heel erg leuk. Ik kreeg hem van een vriendin van mij als cadeautje. Die hele grote vind ik ook heel erg gaaf. Mijn vensterbank is echt een van mijn favoriete plekken in mijn huisje. Hier lees ik vaak een boekje of lunch ik op mijn gemakje. Het ergste wat er gebeurd is dat er falafel naar beneden viel, dus dat valt nog reuze mee, haha.

En mijn laatste favoriet is mijn blender! Ik kan echt niet meer zonder. Hiervoor gebruikte ik mijn staafmixer 24/7. Ik gebruik hem voor soep, smoothies, falafel, ijs en andere lekkernijen. Je kan hem echt overal voor gebruiken en hierdoor heb ik ook weer nieuwe recepten ontdekt.

Natuurlijk kunnen de gewone dingen niet ontbreken zoals een houten spatel. Begin nooit aan eentje van plastic. Mijn kruidenmandje is ook echt een life saver, hiervoor lagen mijn kruiden nog wel eens op de grond. Een mason jar is gewoon super leuk voor de heb, net als mijn marmeren snijplank. Alleen weegt die nogal veel… Het enigste wat voor mijn gevoel nu nog ontbreekt is een vloerkleed, meer persoonlijke foto’s en stiekem nog meer planten. Ik houd gewoon van een indoor jungle!

Hopelijk komen er binnenkort weer nieuwe favorieten aan want ik vind het heerlijk om rond te struinen in woonwinkels. Alleen niet zo goed voor mijn portemonnee.

Liefs, Eline

Leave a Reply

1 × twee =

error: Content is protected !!