Inspire | Een lowbudget badkamer make-over

Inspire | Een lowbudget badkamer make-over

Een verhuizing kost veel geld en soms betekend dat dat je keuzes moet maken. Althans dat is bij ons zo het geval. Wij wonen in een prachtig appartementje, maar we weten dat we hier niet de rest van ons leven blijven wonen. Natuurlijk hebben we de hele boel geverfd en gezorgd dat de vloer weer mooi in de lak zit, maar voor een dure badkamer make-over hadden we het geld niet over. Bovendien kon de badkamer er nog prima mee door. Niet mijn droombadkamer, maar hé je moet wat te dromen houden. Toch merkten we nadat we er even gebruik van maakten dat het niet heel praktisch is. Zoals je op de foto kunt zien, het is een kleine wastafel en er hangt geen douchegordijn. Met als gevolg dat na elke douche-beurt de hele badkamer nat is en je minstens een half uur moet wachten voordat je je haar kunt doen en jezelf daarbij kunt zien in de spiegel. Ook kwamen we er achter wat gebreken van het meubel en de kraan. Zo besloten we om toch iets aan de badkamer te doen. Maar hoe pak je dat aan? We wilden er niet super veel geld voor neer leggen, maar toch een leuke badkamer. Hieronder geef ik je de tips die ons geholpen hebben in onze zoektocht!


VOOR

1. Maak een budget
Als je van te voren je budget bepaalt helpt dat in het maken van keuzes. Er valt immers al een boel af.
2. Maak een lijstje met wat je het meest belangrijkst vindt.
Droom jij al heel lang van die ene spiegel? Of kun jij niet zonder een regendouche? Maak een lijstje met dat wat volgens jou het belangrijkste is. Ik wilde persé weer een dubbele wastafel. Dit is ons uitgangspunt geweest en de rest van het plan hebben we hier op aan gepast.
3. Sluit compromissen.
Je kunt met een beperkt budget niet alles. Hoe jammer ook. Je hebt net je lijstje gemaakt wat volgens jou het belangrijkste is in de make-over. Staat die design radiator daardoor op de laatste plaats, maar slokt het wel al je budget op? Investeer dan wat meer in dat wat je echt gelukkig maakt en bezuinig op dat wat je minder belangrijk vindt.
4. Hergebruik onderdelen die nog prima een 2e ronde meekunnen.
Onze badkamer was, toen we het huis kochten, op het oog in prima staat. De tegels waren nog prima. Deze hebben we dan ook gewoon laten zitten! Geloof me dit scheelt een hele boel rommel. 😉 En zijn de tegels niet helemaal jouw kleur? Je kunt met tegelverf je badkamer een hele mooie en gemakkelijke nieuwe look geven. Het resultaat zal je verbazen! Of wie weet kan jouw spiegel nog wel prima mee. Als je de rest van de ruimte aanpakt, zal ook je spiegel echt een andere uitstraling krijgen.
5. Google je gek!
Hé! Dit is de tip voor low-budget. Je kunt bij google shopping een afbeelding invoeren en dan laat hij zelf zien welke andere vergelijkbare winkels dit verkopen. En natuurlijk kies jij die webshop met de goedkoopste prijs. Wij hebben trouwens bij allemaal verschillende webshops alles bij elkaar gesprokkeld. De grotere zaken verkopen op het eerste gezicht alleen maar complete sets, met een beetje speurwerk zul je zien dat je ook losse items kunt verkrijgen en dat dit vaak veel scheelt!
6. Hou de folders van bouwmarkten in de gaten.
Deze tip sluit eigenlijk aan op de voorgaande tip. Je hebt best een beetje geduld nodig, maar het scheelt echt zo een paar honderd euro als je die douche-deur in de actie kan kopen. Soms weten ze in een bouwmarkt al een paar weken van te voren welke acties er aan komen. Je kunt best een beetje bluffen en er naar vragen. Zodat jij precies weet wanneer jij naar de winkel kan om te scoren! Ons badkamer meubel is trouwens van Ikea. Daar viel ons de prijs ook erg mee en we hadden goede recensies gelezen. Wat mij betreft een aanradertje dus.
7. Vraag die handige broer, vader, vriend, buurvrouw om te komen klussen.
Waarom een klusjeman inhuren als je vader het ook kan doen? Geef ze een kopje koffie en een hele boel liefde en wie weet willen ze voor jou wel even die mooie spiegel wel even ophangen. Of je boft zelf met handige handen natuurlijk! Lucky you!


NA

In onze badkamer hebben wij een douchewand opgehangen, een nieuwe regendouche opgehangen, we kregen een nieuwe ‘grotere’ spiegel en tot slot hingen we een nieuwe wastafel op. We hebben alles in fases gedaan, het duurde wat langer, maar zo heeft het ons niet veel gekost en geeft het ons toch net dat luxere gevoel. Wat denk jij ervan? Of heb jij misschien nog goeie tips om een badkamer goedkoop aan te pakken? Laat het hieronder even weten!

Zo. Knap dat je tot hier bent gekomen. Ik eindig deze blog door te zeggen dat dit mijn laatste gastblog voor Tintje Lichter was. Ik heb er simpel weg niet meer genoeg tijd voor om het te doen zoals ik wil. Tof dat jij de moeite nam om mijn blog te lezen! And a big thanks to Miranda! Lief dat ik bij jou de kans kreeg om dit te doen. Heb genoten.
Wie weet tot op instagram? Je kunt me volgen via @mrs.vandijk.

Liefs. X. Annemarieke

Leave a Reply

veertien − 13 =

error: Content is protected !!