INSPIRE | Een kek toilet

INSPIRE | Een kek toilet.

Inspiratie
Al sinds wij de trotse eigenaar zijn van ons huis, wilde ik heel graag ons ‘vintage’ toilet vernieuwen, begrijp me niet verkeerd hoor ik hou enorm van vintage, maar dit is niet helemaal de juiste toepassing van Vintage. Dit jaar zijn we eindelijk aan de slag gegaan om ons jaren ’50 toilet met hoog hangende stortbak te vernieuwen. Voor ik een ontwerp maak, ga ik altijd op zoek naar Inspiratie. Helaas dat viel best wel tegen, inspiratie voor woonkamers, slaapkamers, badkamers in overvloed, maar mooie inspiratie voor ‘het kleinste kamertje’ in huis is behoorlijk beperkt. De inrichting van het toilet lijkt toch een beetje een ondergeschoven kindje.

Durf!
Het gemiddelde toilet is net iets groter dan 1m2 en wordt meestal vrij basic ingericht, niks mis mee natuurlijk. Maar het kan ook anders, juist omdat het een kleine ruimte is en wees nou eerlijk, je kijkt er niet de hele dag tegenaan, dus je zult er ook niet zo snel op uitgekeken zijn. Wij willen van ons toilet dan ook graag iets bijzonders maken, gewoon even anders dan anders. Ik heb daarom 5 ideeën op een rij gezet waarmee jij ook van deze kleine ruimte een bijzondere plek kunt maken.

1. Kleur bekennen
Durf eens wat kleur te gebruiken; op de vloer, op de achterwand. Wanneer je de rest vrij basic houdt, kun je een mooi statement maken met een gekleurde wand of vloer. Of door bijvoorbeeld de voegen van je witte tegels van een kleur te voorzien. Wil je echt eens iets anders dan anders: geef je plafond een kleur! En een combinatie van deze 3 kan natuurlijk ook.

Toilet ontwerp Anne Dubois

2. Een achterwand in stijl
Heb je een foto van een mooi strand of een andere bijzondere (reis)herinnering, laat deze vergroten op behang en gebruik dit voor 1 wand in je toilet. Of kies voor een grote print of schilderij om een statement te maken op je muur.

Toilet ontwerp Byron & Jones Interiors

3. Toffe tegels
Er zijn tegenwoordig zoveel bijzondere tegels te krijgen, in mooie vormen, met een bijzondere print of mooie textuur. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van basistegels en tegels in een bijzondere vorm of met een mooi patroon. Wij hebben voor ons nieuwe toilet bijvoorbeeld gekozen voor een tegel in een ‘schuine’ vorm met een mooie houtstructuur in combinatie met een matte witte en zwarte tegels en dit geeft een heel bijzonder effect.

Foto Sanmaison 

4. Een aantrekkelijk vloertje
Jaren ’30 woningen beschikken vaak nog over een hele mooie Terrazzo vloer, maar mocht niet zo’n mooie vloer hebben, dan kun je ook zelf kiezen voor een meer bijzondere vloer: een mooie beton(look) gietvloer, een patroon van Marokkaanse tegeltjes of een mooie vloer van hout of met een houtlook. Je kunt in je toilet best kiezen voor een andere vloer als in de rest van je gang/ benedenverdieping.

Foto van Gewoonkaren

5. (persoonlijke) Accessoires
Heb jij gewoon al een mooi toilet, dan kun je ook zonder een verbouwing een leuke plek van je toilet maken, door het gebruik van mooie accessoires. Hang een paar leuke plankjes op of tover een wand om tot vakkenkast en vul deze met leuke (persoonlijke) accessoires. Extra voordeel van het gebruik van accessoires is dat je het natuurlijk van tijd tot tijd kunt vernieuwen. Zo creëer je regelmatig een nieuwe look.

Foto van Hundred Ninety

En ons Toilet… had nu ik deze blog schrijf al klaar moeten zijn, maar helaas zo’n verbouwing, zeker in een oud huis, kent soms wat tegenslagen. Maar ik hoop snel het resultaat met jullie te kunnen delen, houdt mijn Insta in de gaten.

Tot de volgende post!
Iris

Leave a Reply

19 + elf =

error: Content is protected !!