INSPIRE | DIP?!

En dan is het opeens volop zomer; vakanties barsten los, we gaan massaal barbecueën en de temperatuur blijft maar stijgen. En voordat je het weet zit je midden in de Dip. Welke dip? Nou de instadip, of de inspiratiedip of de digidip. Hoezo hoor ik je denken, het wereldwijde web gaat toch net als ons brein 24/7 door? 

Natuurlijk draait de wereld door en ook ik ben niet opeens overal mee gestopt hoor. Maar ik merk wel dat het in de zomerperiode veel rustiger is op instagram en er (vooral door mezelf) minder wordt geklust. Voor veel mensen is de vakantie bij uitstek het moment om even te digi-detoxen. Soms uit noodzaak omdat er slecht internet is op de vakantielocatie, soms als goed voorbeeld voor de kinderen (ja echt, niet alleen onze pubers brengen dagelijks heel wat uren online door) maar ook om weer even met elkaar te zijn, met vrienden en/of familie. Want zeg nou zelf, wat is echt het belangrijkste in ons leven?

Op instagram posten sommigen (daardoor?) een tijdje niets. Anderen merken juist dat ze weinig likes en reacties krijgen. En dan heb je nog het vaak gelezen “gebrek aan inspiratie”, soms zijn ideeën gewoon even op en dan helpt rust want uiteindelijk begint het vanzelf weer te borrelen. Of worden juist in de zomer plannen bedacht die we in het najaar uitvoeren? Oktober staat niet voor niets al jaren bekend als DE woonmaand. 

Maar gelukkig, zoveel mensen zoveel soorten: die dip ervaart uiteraard niet iedereen hoor. Er zijn mensen die stug doorklussen of een mooie makeover geven aan hun tuin. Zelf vind ik soms juist tijdens de vakantie meer rust en tijd om eens lekker te internetten en leuke, inspirerende plekken te bezoeken want inspiratie vind je natuurlijk niet alleen online. En ook als je er even rustig voor gaat zitten, zie je op je ipad of mobieltje vast heel veel leuke interieurs en exterieurs van strandtenten, hotels en steegjes in binnen- en buitenland voorbij komen. Waar je dan vervolgens zelf weer energie of nieuwe ideeën van krijgt. Want dat is het mooie aan de dip: het is tijdelijk en dus voordat je het weet zitten we allemaal weer helemaal in de flow. Geniet ondertussen nog maar even lekker van al het moois om je heen.

Leave a Reply

tien + veertien =

error: Content is protected !!