INSPIRE | DE BABYKAMER IS AF! STOER EN BASIC

Daar is hij dan! De babykamer is af .. en wat is het een fijne ruimte geworden. Zoals ik eerder in een blog schreef, moest er nog het nodige werk gebeuren. Maar na flink wat avonden geschuurd, gekit & geverfd te hebben mag het resultaat er zijn. Alles is netjes afgewerkt, en dat is wel zo prettig. Zo kunnen we er jaren tegen aan .. (vind ik vooral ook fijn)

De basis had ik destijds al uitgezet, maar toch staat het anders. De commode had ik als eerst aan de lange wand staan, maar toch komt de kast hier beter uit. Dus nu staat de commode naast de deur. Hier hangen de welbekende kruidenrekjes van de Ikea boven als opbergers. Ik heb er 2 onder elkaar opgehangen en allebei verschillend. Zo heb ik een hang gedeelte en een schapje. En zeg eerlijk, het is toch leuk om zo alvast wat kleertjes uit te stallen? Naast de rekjes hangt een prachtige spiegel van Sissy-boy. Zo kan ik straks elke morgen met hem even kijken hoe we eruit zien ;-)! Naast dit, maakt het de ruimte ook optisch groter.

Op de wand achter het ledikantje zou de kleur komen, en voilà! Het is een grote cirkel geworden. Hoe je zo’n cirkel maakt? Heel simpel. Neem en potlood en touwtje, bepaal de diameter van je cirkel. Zet het touwtje vast in het midden van de cirkel en maak aan het uiteinde de potlood vast. Houd het touw strak en teken zo de cirkel af. Begin bij het verven met de rand, deze ga je af met een kwast. Dit is een secuur werkje waar je echt even geduld voor moet hebben. Vervolgens kun je de cirkel ‘inkleuren’ met een rollertje. Ik moest de cirkel voor een mooie dekkende kleur 2 keer doen. Maar dan heb je wel het mooiste resultaat. In de cirkel hangt een leuke olifantenhoofd.

Dan gaan we door naar de kast. Hier hangt nu het leuke houten cameratje aan die ik onlangs kocht bij www.mevrhoutje.nl.

De plek bovenop de kast laat ik nog even vrij, hier wil ik uiteindelijk een leuke lijst met geboorteposter plaatsen. Dit moet dus nog even wachten …. Als finish en touch hebben we ook gekozen voor nieuwe raamdecoratie. We kochten bij de Kwantum nieuwe gordijnen (verduisterend) en een plissé gordijn. Het is een mooie zware kwaliteit, dat dus ook jaren mee kan!

Qua verdere styling ben ik voor nu helemaal happy, maar ik heb natuurlijk nog een aantal weken om het een en ander te veranderen. Maar veel zal het niet zijn. Wat vinden jullie van het babykamertje?

Ps. er moet alleen nog een nieuw stopcontact geplaatst worden (voor de oplettende kijker)

Karwei kast & olifant van Loods 5
Commode van Ikea
Verliefd worden op deze details ..

Leave a Reply

4 × een =

error: Content is protected !!