INSPIRE | BINNENKIJKEN IN EEN LICHT HUIS IN FRIESLAND

INSPIRE | BINNENKIJKEN IN EEN LICHT HUIS TE FRIESLAND

Onze 1e koopwoning, mijn geluk kon niet op toen we eindelijk de sleutel kregen voor ons huis. Ein-de-lijk kon ik helemaal losgaan. De liefde voor interieur en de veranderdrang die ik tot dusver alleen maar in mijn slaapkamer bij mijn ouders had uitgevoerd, kon ik eindelijk op grotere schaal uitvoeren.

Het werd uiteindelijk een 2 onder 1 kap woning in de nieuwbouwwijk, in het geboortedorp van mijn man. Ik ben op slag verliefd geworden op de mooie lichtinval in het huis. Het heeft mooie grote raampartijen waardoor er veel licht binnen komt. Ook het recht toe, recht aan in de woonkamer viel gelijk in de smaak. De woonkamer heeft een L vorm met schuifpui naar de tuin wat vooral in de zomer erg prettig is.

Inrichten

Inrichten vond ik toch nog vrij lastig. We hebben 1 vrij lange muur in huis en tsja, hoe maak je dat gezellig? In het begin was de lange muur, die we overigens wel wit hebben gelaten ook vrij leeg. Naarmate we hier langer woonden en een thuisgevoel kregen werd ook de lange muur aangekleed. Imiddels staat er een wandrek, waarvan ik wel durf te zeggen dat dit mijn favoriete woonitem is in huis. Je kan er eindeloos mee stylen.

Scandinavisch vs. Industrieel

Mijn stijl kun je omschrijven als Sandinavisch met een twist Industrieel. Ik houd van lichte tinten en natuurlijke materialen. Wit, grijs en houttinten, ik houd er van. Het zijn soms de eenvoudige accesoires die het af maken. Mijn man houdt erg van een Industriële inrichting, daarom kun je ook een paar industriële items in ons huis vinden. Een oud EHBO kistje wat in het leger werd gebruikt en een koperen HK living lamp, als het maar matcht met mijn voorliefde voor de Scandinavische stijl.

Project hal

Een paar weken geleden heb ik onze hal onder handen genomen, ik vond hem saai en wilde wat anders. Zo gezegd, zo gedaan. Wekenlang heb ik inspiratie op pagina’s als Pinterest gezocht. Het zat wel in mijn hoofd maar het kwam er niet uit. Tot ik op een zaterdag wakker werd en het helemaal voor mij zag. Manlief opgetrommeld en aan de slag gegaan. Ik wilde een stoere hal. Vooral de oude kapstok moest het ontgelden, hiervoor in de plaats zijn losse houten knoppen gekomen. Leuk toch? Een hal is toch tenslotte waar je de 1e indruk van een huis opdoet.

Een echt thuis

Ons huis is inmiddels echt ons thuis. Natuurlijk is nog niet alles naar onze wens (lees; de keuken bijvoorbeeld), maar het is ons eigen huis, ons eigen sfeer en hier zijn we gelukkig. De hoeveelheid licht, het ons eigen maken en eindelijk mijn passie uitvoeren. Nee, wij verhuizen de eerstkomende jaren niet.

Zo… Daar was die dan. Mijn 1e blog, laat vooral weten wat jullie er van vonden en van mijn huis natuurlijk.

Liefs, Esther

Leave a Reply

3 + drie =

error: Content is protected !!