INSPIRE | BADKAMER INSPIRATIE

 INSPIRE | BADKAMER INSPIRATIE

Kan jouw badkamer wel een renovatie gebruiken? Welke keuzes moet je maken?Er komt veel kijken bij het renoveren van een badkamer,. Ik laat je in mijn eerste blog lezen waar je allemaal aan moet denken voor het verbouwen van je badkamer.

Precies een jaar geleden hebben mijn man en ik onze badkamer aangepakt. De eerste vraag was dan ook, gaan we het zelf doen of laten we het doen? We zaten met een bepaald budget en manlief is wel erg handig, voor ons was de keuze snel gemaakt door alles zelf te gaan doen. Gelukkig konden we bij buren en schoonouders douchen, ook de praktische zaken moet je geregeld hebben.

Aan de slag:

Begin eerst met het maken van een moodboard, welke stijl vind je mooi en wat wil je graag terugzien in je badkamer? Ga bijvoorbeeld naar Google en zoek op “badkamer inspiratie”, kijk naar feeds met badkamers op Instagram en vergeet de woonbladen niet. Overal kun je inspiratie op doen. Zo wisten wij meteen dat we graag een “mini spa” wilden, een plek dat rust uit straalt.

Vervolgens moet je gaan beslissen, wil en kan ik een bad plaatsen? Of wil ik alleen een douche? Je moet dus goed nadenken over de indeling. Waar komt het toilet, moeten we leidingen gaan verleggen? Zorg dus dat je goed weet wat je waar wilt plaatsen.

Daarna moet je gaan uitzoeken wat je op de vloer en muren wilt hebben en wat voor badmeubel. Er zijn zoveel mogelijkheden maar zorg wel dat het past bij de stijl die je wilt gaan creëren. Wij hebben er voor gekozen om geen tegels op de wanden te plaatsen en hebben speciale verf gekocht die tegen vocht kan, aangezien vocht goed aanwezig is na een fijne douche. Om de vloer toch wat meer terug te laten komen hebben we in het douchegedeelte de wanden wel betegeld. Zo is niet alles “wit”. Het badmeubel bij ons is van licht hout. Zo laat je deze er mooi uitspringen en valt deze zeker niet weg op de witte muur. Ook moet je gaan bedenken of alleen een wastafelmeubel voldoende is, of wil je er nog een kast naast? Wil je alleen een spiegel of wil je een spiegelkast? Wij hebben gekozen voor zoveel mogelijk ruimte, en gelukkig was daar plaats voor. Wij hebben een wastafelmeubel met 2 lades, een kast naast de wastafel en boven de wastafel hebben wij gekozen voor een spiegelkast. Ik kom nooit ruimte te kort.

En als laatste, de verlichting. Je kunt bij veel zaken lampen kopen die in je badmeubel verwerkt zijn. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om op het plafond alleen een lamp te plaatsen, soms is dat al voldoende.

Door grijze tegels met een zachte bruine tint te plaatsen, de muren wit te schilderen en de accessoires met houttinten neer te zetten creëer je dus die rust en kun je genieten van je eigen mini “spa”. Wil jij een hele andere sfeer? Ik kan altijd meedenken en je helpen bij het maken van een moodboard.

 

Published by

Jolien De Jonge

Ik ben Jolien de Jonge, ik ben 31 jaar, getrouwd met Rick en samen hebben wij 2 kinderen, Niek (6) en Lynn (4). Wij wonen in een 2-onder-1-kap woning uit de jaren 80. Ik hou van Scandinavisch en een beetje Boho. Uiteraard in lichte, natuurlijke tinten zoals wit, grijs en hout. In mijn vrije tijd ben ik altijd met interieur bezig of ga ik aan de slag om zelf iets te maken of te "pimpen. Denk daarbij aan schaaltjes maken van klei of oude poefjes weer een nieuw leven geven. Ik ben graag bezig :), ik ben niet het type die rustig op een stoel kan zitten en een boekje kan lezen, ik zoek mijn rust echt in fröbelen/ creatief bezig zijn.

Leave a Reply

7 + 5 =

error: Content is protected !!