INSPIRE | 5 PLANTEN VOOR MENSEN ZÓNDER GROENE VINGERS

INSPIRE | 5 PLANTEN VOOR MENSEN ZÓNDER GROENE VINGERS

Ben je net als ik dol op de urban jungle trend? De week beginnen met #monsteramonday op Instagram, je hele huis vol palmen en hangplantjes boven je hoofd. Maar gaat elke plant die je aanraakt dood? Voordat je grijpt naar nepperts (want daar zijn tegenwoordig best mooie van), geef dan alsje-, alsje-, alsjeblieft deze vijf topplanten een kans.

Ze zijn niet alleen mooi, maar ook makkelijk. En ze staan ook nog eens allemaal in mijn huis! Ik heb niet de groene vingers van mijn moeder geërfd én ik heb twee katten die graag planten en aarde (not kidding!) eten. Dat bewijst wel dat ze makkelijk zijn, toch?

De pilea of pannenkoekenplant
Dit grappige plantje met de lange stengels en platte, ronde bladeren is niet voor niets een instagramhit. Ze zijn er in verschillende maten, vol of juist ielig en mét of juist zonder baby’s, maar één ding is zeker: ze zijn makkelijk. Het enige wat ze nodig hebben, is een licht plekje en vochtige grond. Maar als je ze vergeet water te geven, dan vergeven ze het je.

Monstera of vingerplant
In de wilde natuur komt de Monstera in het regenwoud van Zuid-Amerika voor. Perfect voor een echte jungle feel dus. Ik ben in ieder geval verliefd op de bladeren van de Monstera. Zo mooi! De Monstera hoeft niet op een lichte plek te staan en heeft maar weinig water nodig. Lekker makkelijk dus!

Sanseveria
In Engeland noemen ze de Sanseveria ook wel ‘mother-in-law’s-tongue’, haha. Briljant toch? De Sanseveria is een lekker stoere plant die je in verschillende soorten, maten en kleuren kunt krijgen. Voor ieder wat wils dus! En supermakkelijk: want de Sanseveria kan eigenlijk overal staan en heeft (zeker in de winter) amper water nodig. Deze die-hard wordt zelfs vaak cadeau gedaan aan studenten. Nou, dan moet hij het bij jou thuis ook wel overleven, toch?

Spathiphyllum of lepelplant
Een lekker groene plant die in elk huis past! Deze heeft wel veel water nodig (sterker nog: hij is niet te verdrinken heb ik me laten vertellen!). Maar no worries als je dat weleens vergeet, want dan hij geeft de lepelplant je een goede waarschuwing door zijn bladeren flink te laten hangen. Mijn lepelplant is helaas niet de knapste omdat mijn katten graag aan hem knabbelen. Af en toe knip ik daarom de lelijke bladeren er tussenuit en daar knapt hij flink van op!

Cactussen & vetplanten
Tja, dit wisten jullie waarschijnlijk al! Ik heb het toch voor elkaar gekregen om een aantal cactussen en vetplantjes te vermoorden. Ik geef mijn planten namelijk graag water en dat is juist funest voor deze prikkelbare vriendjes. De les die ik heb geleerd, is dus weinig water geven. In de winter is 1 keer in de twee maanden een beetje water geven meer dan genoeg. En in de zomer geef je ongeveer 1 keer in de maand een klein scheutje.

Zo, hopelijk heb je een beetje op weg richting je eigen urban jungle geholpen! De hoeveelheid planten in mijn huis blijft in ieder geval nog wel even groeien.

Liefs,
Sanne

P.S. De eerste foto maakte ik in Amsterdam bij de Hortus! Sowieso een aanrader als je van planten houdt.

Leave a Reply

19 − twaalf =

error: Content is protected !!