INSPIRATIE | TUINGELUK

INSPIRATIE | TUINGELUK

De zomervakantie is in volle gang, wellicht zijn je koffers al gepakt, of staat de caravan alweer voor de deur klaar om volgepakt te worden, wij Hollanders nemen nou eenmaal graag eigen producten mee op reis, ontkomen we niet aan, kortom, de zomervakantie is begonnen en het echte buitenleven kan weer beginnen.

Vooral de tijd thuis in eigen huis en tuin wordt al gauw als zeer prettig ervaren als je je stijl van binnen doortrekt naar buiten. Je eigen ruimte, je eigen stukje zomervakantie. Heerlijk. Open je Instagram dan scrol je zo door heel wat tuinen heen, ieder met zijn eigen unieke sfeertje. Terwijl je zelf tijdens die zwoele zomeravond in je eigen stukje tuingeluk zit en na al die tuininspiratie nog eens even goed om je heen kijkt en je bedenkt wat je nog kan veranderen. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar mijn brein stopt niet. Ik open allerlei apps, verzamel de fijnste sfeertjes en ga aan de gang. Et voilà, daar is mijn eigen moodbord. Van elke tuin een beetje inspiratie, je eigen draai en je hebt weer wat leuks bij elkaar gezocht. En denk nou niet dat je dat even kan parkeren en er later wel weer wat mee kan doen. Nee zo werkt dat niet, zoiets moet direct. Het liefste die avond laat nog. Maar helaas, dat gaat niet. Meestal komen daar weer woonwinkels en bouwmarkten aan te pas dus aan een nachtje slapen ontkom je niet voordat je kan beginnen. En met een beetje pech volgt daar nog een werkdag achteraan en kun je dus nog steeds niet beginnen. Ik denk dat dit voor een ieder wel herkenbaar is. Je hoofd tolt, je ideeën stapelen, maar de verplichtingen roepen.

Maar als je er dan eenmaal tijd voor hebt, dan kan je los en wat voelt dat dan toch altijd heerlijk. Na dat rondje woonwinkel, marktplaatsgelukjes, kringloophoppen, tuincentra bezoekjes en ga zo maar door heb je uiteindelijk alles bij elkaar gesprokkeld en dan kan toch wel het leukste onderdeel beginnen, het stijlen van je tuin. Dat idee waar je al dagen mee in je hoofd loopt kan je nou uit je handen laten komen.

Zelf koos ik voor een rustige, natuurlijke en fijne sfeer. Mijn huidige tuin was alles behalve die stijl. Ik ben hier in februari komen wonen en mijn tuin was nogal een ravage. Er stond van alles door elkaar incl. een prachtige, hoge dennenboom. Dit kon niet, dat begrijpt een ieder.  Gelukkig had ik de bof dat mijn tuin vanuit de woningbouw nog  werd aangepakt en kon ik hier en daar mijn wensen laten vallen. Dat hoef je deze interieurjunkie maar één keer te vertellen want ik kon de tuinmannen maar wat goed vertellen wat ik voor ogen had met mijn tuin. Al dat wilde moest eruit en de rust moest terug. Dus daar ging de hoge den, de uit de kluit gewassen bamboe en de in elkaar hangende schutting aan het einde van de tuin, daarnaast werden beide heggen gesnoeid en ik kreeg er een hele andere tuin voor terug.

Er moest grind komen i.p.v. tegels op de grond, er moest een olijfboompje in, leuke stoelen om heerlijk in te zonnen, er moesten lampjes komen te hangen, lampionnen, slingers om van elke dag weer een feestje te maken, zeker als dat rosé biertje wordt open geplopt aan het einde van de dag, enfain, ik wijk af, de palletbank moest worden geverfd. Zo gezegd, zo gedaan.  Ik bedekte de vloer voor alsnog met tuinkleden, haalde twee witte  IKEA PS VAGÖ stoelen met daarbij de ALSEDO voetenbank als tafeltje ertussen bij IKEA en ik kreeg van mijn lieve zusjes de lang gekoesterde olijfboom op mijn verjaardag. Daarbij kwam mijn prikkabel weer tevoorschijn die ik kon bevestigen aan het balkon van mijn bovenburen. De pallets werden lichtgrijs geverfd en het muurtje erachter werd gewit en de vlaggetjes konden daar worden opgehangen. Zo ontstond er een alsmaar fijner sfeertje in mijn tuin. Waar ik kwam van een balkon op drie hoog, had ik werkelijk een eigen tuin.

 Het begin is er, het is er fijn en ik vier er mijn eigen tuinfeestjes!

Leave a Reply

negentien − dertien =

error: Content is protected !!