FEEL | HET WITTE GOUD

FEEL | HET WITTE GOUD

Nog maar heel eventjes en het – voor mij – lekkerste seizoen op gebied van eten is weer voorbij.
De asperges-tijd. Het witte goud.  
Vroeger als klein kind vond ik het maar niks die witte stengels, maar nu…
Mmmm!  Kom maar op, het liefst eet ik dagelijks asperges.

vandevorstpr

Behalve dat asperges erg lekker zijn, zijn ze ook nog eens heel gezond!
Zo verzorgen ze je huid en haar, en je krijgt er ook een beter immuunsysteem van. Asperges zijn vocht afdrijvend; daardoor zijn ze goed voor de nieren. Ze bevatten veel vitamine E, dit is een antioxidant die vet weet op te lossen én vitamine B, deze zijn belangrijk voor de energievoorziening van je lichaam.
Als klap op de vuurpijl bevatten asperges maar 20kcal per ongeveer 100gram en is het vetpercentage maar 0,2%.
Laat maar doorkomen dat aspergedieet!

 Er zijn tal van recepten om de asperges zo lekker mogelijk te bereiden.
De traditionele manier is met krielaardappel, eieren en ham met daaroverheen aspergesaus. Zelf eet ik ze het liefst met pasta, daarom heb ik vandaag weer een fijn recept voor jullie klaarstaan; asperges alà Sandra!

kokenophakken

Asperges met parmaham en pasta.

(Dit recept is naar verhouding gebaseerd op 2 personen)

250 gram pasta
5 asperges
125 gr mascarpone
parmaham
bieslook
boter
peper – zout

 

Bereidingswijze:

Heb je witte asperges? Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen. Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden. Doe dit overlappend, zodat er geen randje harde schil overblijft. Gebruik je een dunschiller? Schil dan twee keer helemaal rond.
Groene en paarse asperges hoeven niet geschild te worden. Hebben ze dikke stengels, snijd dan ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en schil alleen de onderste helft van de stengels.

culy

Leg de asperges in koud, gezouten water en breng ze aan de kook. Draai het vuur uit zodra het water goed doorkookt. Giet vervolgens de asperges af en snij ze in stukjes. Stoof ze aan in een klontje boter. De in reepjes gesneden parmaham voeg je bij de asperges.
Doe de mascarpone en het een deel van de gehakte bieslook erbij. Kruid het geheel met peper en zout.
Dit is je saus.
Kook de pasta all dente in gezouten water en giet het af. Vervolgens meng je dit met de saus. Garneer het met het restje bieslook. 
Et voila! Aan tafel!

Natuurlijk kun je de ham ook vervangen voor zalm of kip.Net als de saus, hiervoor is aspergesaus natuurlijk ook heel goed mogelijk.

Fijne week! X

 

Leave a Reply

3 × vijf =

error: Content is protected !!